Sinilevää edelleen ajankohtaan nähden runsaasti – sinilevää havaittiin Kangasalla Kirkkojärvessä

Pirkanmaalla havaittiin yhä viikolla 36 sinilevää monelta järveltä. Kuva: Jussi Iso-Tuisku.

Järviwikin leväbarometrin mukaan sinilevää on edelleen pitkän ajan keskiarvoa enemmän. Runsaasti sinilevää havaittiin Kangasalla Kirkkojärvessä, Nokialla Pyhäjärvessä ja Kihniön Sulkuejärvessä. Hieman levää havaittiin Liekovedessä, Vesijärvessä, Kulovedessä, Houhajärvessä, Kyrösjärvessä, Ukki-järvessä, Keijärvessä, Vanajavedessä sekä Pyhäjärvessä usealla havaintopaikalla.

Sinilevää havaittiin 13 havaintopaikalla valtakunnallisessa leväseurannassa Pirkanmaalla sekä yhdellä rotarien seuraamalla havaintopaikalla viikolla 36. Kansalaishavaintojen määrä on vähentynyt.

Syksyn tuulisten ja sateisten säiden myötä ravinteita vapautuu veden sekoittumisen myötä pohjasta ja huuhtoutuu maalta veteen levien käyttöön. Selvästi sinileväisessä vedessä ei tule uida, eikä vettä voi käyttää sauna- tai pesuvetenä niin kauan, kun selkeitä leväesiintymiä on havaittavissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?