Walk in -rokotuspäivä Kangasalla lauantaina – kolmansien rokotusten antaminen alkaa Pälkäneellä ja Kangasalla

Kangasalan keskusterveysasemalla järjestetään lauantaina 18. syyskuuta walk in -rokotuspäivä. Koronarokotuksen voi hakea ilman ajanvarausta kello 8.30–15. Rokotukselle voivat mennä kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset, jotka haluavat saada ensimmäisen rokoteannoksen tai aikaistaa tehosteaikaansa. Ensimmäisestä rokotuksesta tulee olla vähintään kuusi viikkoa. Rokotuspäivänä on käytössä sekä Modernan että Pfizerin rokotevalmistetta. Walk in -rokotuksen sisäänkäynti ja ilmoittautuminen tapahtuvat neuvolan ovesta (N-ovi).

Kolmansia rokoteannoksia immuunipuutteisille henkilöille

Pälkäneen ja Kangasalan yhteistoiminta-alueella aloitetaan koronarokotteiden antaminen voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Ajanvaraus kolmansiin annoksiin on käynnistynyt perjantaina 17. syyskuuta. Toisesta rokotuksesta tulee olla kulunut vähintään kaksi kuukautta ennen kuin kolmas annos voidaan antaa. Kolmas rokoteannos annetaan ensisijaisesti samaa valmistetta kuin toinen rokoteannos.

Kolmansien annosten ei tulisi hidastaa ensimmäisten ja toisten rokoteannosten antamista kunnassa, joten aikoja on tarjolla rokotteen saatavuuden mukaisesti.

Voimakkaasti immuunipuutteiseksi katsotaan seuraavat ryhmät:

  • Elinsiirto
  • Kantasolusiirto
  • Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
  • Immunosuppressiivinen syöpähoito
  • Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
  • Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
  • Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
  • Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?