Pirkanmaan maskisuositus muuttui lokakuusta lähtien 

Kangasalan kaupungin palveluissa maskien käyttöä jatketaan Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän suosituksen mukaisesti. Maskeja käytetään edelleen opetuksessa, varhaiskasvatuksessa sekä sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on päivittänyt 30.9. kansalaisten maskisuositusta. Sen vuoksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen maskisuositus muuttuu 1. lokakuuta.

Erityisesti niitä 12 vuotta täyttäneitä henkilöitä, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotussarjaa, kehotetaan kiinnittämään erityistä huomiota maskien käyttöön.

12 vuotta täyttäneille henkilöille kasvomaskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa.

Yleiset tilat ja liikennevälineet

  • Julkisessa liikenteessä ja takseissa sekä matkustajille että kuljettajille
  • Kaikissa yleisissä sisätiloissa, joissa oleskelee paljon ihmisiä lähellä toisiaan
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkatessaan näytteenottoon ja ennen negatiivisen testituloksen saamista, mikäli joutuvat välttämättömän syyn vuoksi liikkumaan kodin ulkopuolella.

Ulkotilat  

  • Kasvomaskin käyttöä suositellaan 12 vuotta täyttäneille henkilöille ulkotiloissa tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia ruuhkia, joissa liikkuminen vaikeutuu.

Koulut (peruskoulu ja toinen aste)

  • Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittelee koulujen työntekijöille ja kuudennen ja sitä ylempien luokka-asteiden oppilaille ja opiskelijoille maskien käyttöä koulujen sisätiloissa, kunnes kaikilla 12 vuotta täyttäneillä on ollut mahdollisuus saada molemmat rokotukset. THL on parhaillaan päivittämässä koululaisten maskisuositusta.

Varhaiskasvatus

  • Sairaanhoitopiiri suosittelee työntekijöille maskien käyttöä päiväkotien sisätiloissa, kunnes kaikilla 12 vuotta täyttäneillä on ollut mahdollisuus saada molemmat rokotukset.

Työpaikat

  • Sosiaali- ja terveydenhuollossa on toistaiseksi voimassa yleinen maskisuositus kaikissa tiloissa.

Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?