Emmi Mäkelä viihtyy teatterin ilmapiirissä loistavasti – 11–vuotias kangasalalainen nähdään Matilda-musikaalin Hortensian roolissa

Matilda-musikaalin plari on tullut Emmi Mäkelälle tutuksi.

11–vuotias Emmi Mäkelä on jo kuin kotonaan Tampereen Työväen Teatterilla. Yli vuoden päivät kestänyt, Matilda-musikaaliin valmistava Matilda-koulu ja syyskuun viimeisellä viikolla alkaneet näyttämöharjoitukset ovat kuluneet kuin siivillä.

– On ollut tosi hauskaa! Meillä on kiva porukka tekemässä musikaalia ja olen saanut muista mukana olevista lapsista uusia kavereita, Liutussa asuva Emmi miettii.

Ilmapiiri teatterilla on Emmin mielestä ollut kannustava, ja treeneihin on aina kiva mennä.

– Kaikki tukee toisiaan. Me nostetaan tarvittaessa toisiamme ylöspäin, Emmi jatkaa.

Emmi näyttelee 27. lokakuuta ensi-iltansa saavassa musikaalissa Hortensian roolin, jossa hän vuorottelee Emily Shipwayn kanssa.

– Hortensia on samanikäinen kuin Matilda. Hän on utelias, ehkä hieman ujo ja osaa heittäytyä vähän outoihinkin juttuihin, Emmi kuvailee roolihahmoaan.

Teatterimaailma sytyttää

Emmillä ei ole aiempaa teatterikokemusta, mutta hän on tanssinut 2,5–vuotiaasta asti tamperelaisella Marjo Terästön Tanssistudiolla. Lajipalettiin ovat kuuluneet niin jazztanssi, step, body drumming kuin moderni nykytanssikin.

– Esiintymiskokemusta minulla on entuudestaan vain tanssin kevätnäytöksistä ja koulun juhlista. Mutta ei se haittaa, sillä olen pärjännyt teatterilla hyvin ja tykkään esiintymisestä. Olemme harjoitelleet paljon laulua ja tanssillisia shownumeroita, joissa olen mukana.

Onko teatterikärpänen päässyt puremaan oikein toden teolla?

– Kaikki me mukana olevat lapset varmaan unelmoimme näyttelijän ammatista, mutta minua kiinnostaisi ehkä työskennellä teatterilla jossain muussakin kuin näyttelijän ammatissa. Teatterilla on niin kiva ilmapiiri, Emmi pohtii.

Koulu tukee hienosti

Näyttämöharjoitusten aikana musikaalissa mukana oleville lapsinäyttelijöille tulee väkisinkin poissaoloja koulusta, sillä harjoituksia on usein päiväsaikaan. Emmin äiti Katriina Kymäläinen-Mäkelä kiittelee Vatialan koulua siitä, että koululla on tuettu teatteriharrastusta, ja koulutöiden hoitamisesta on pystynyt sopimaan joustavasti.

Emmi Mäkelä viihtyy teatteriympyröissä todella hyvin.

–  Kiitokset siis vain Emmin opettajalle ja koulun rehtorille, Kymäläinen-Mäkelä kiittelee.

Mari-reksi on ollut teatterihommasta ihan innoissaan, Emmi lisää.

Emmi on loppuvuoden aikana mukana 15:ssä Matildan esityksessä. Keväällä esitykset saavat jatkoa.

Näkyminen ison teatterituotannon promokuvissa ja lavalla ovat saaneet Emmin huomaamaan, että ihmiset voivat jatkossa tunnistaa hänet kadulla. Sekin tuntui mukavalla tavalla oudolta, kun musikaalin säveltänyt Tim Minchin kehui TTT:n tuotantoryhmän tekemää Matilda-musiikkivideota.

– Kehut kyllä tuntuivat tosi hienoilta, Emmi jatkaa.

 

 

Matilda:

  • Matilda-musikaaliin haki avoimessa haussa mukaan 500 lasta. Heidän joukostaan musikaaliin valittiin 20 iältään 8–12-vuotiasta lasta.
  • Lasten valmistautuminen musikaalirooliin alkoi Matilda-koulussa jo kesällä 2020. Koulussa opetellaan musikaalissa tarvittavia taitoja eli laulua, tanssia ja näyttelemistä.
  • Matildan nimiroolissa vuorottelevat Alma Järvensivu Ylöjärveltä, Villa Murtagh Sastamalasta ja Helinä Puusa Tampereelta.
  • Aikuisrooleissa nähdään muun muassa Jani Karvinen, Pihla Pohjolainen, Jyrki Mänttäri, Anna-Maija Tuokko, Juha-Matti Koskela, Petra Karjalainen, Jari Ahola ja Pyry Kähkönen.
  • TTT:n tuotannon tekijöinä ovat ohjaaja Samuel Harjanne, koreografi Jari Saarelainen, kapellimestari Joonas Mikkilä, pukusuunnittelija Pirjo Liiri-Majava ja lavastussuunnittelija Peter Ahlqvist. Musikaalin käsikirjoittaja on Dennis Kelly ja sävellykset ja laulujen sanat on tehnyt Tim Minchin.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?