Voit säästää paljon rahaa, kun vertailet lainat

Yritykset tarjoavat innokkaasti osamaksusopimuksia. Uusia huonekaluja, laitteita, vaatteita ja vaikka mitä voi ostaa osamaksulla. Osamaksun idea on se, että tuotetta ei tarvitse maksaa kokonaan kerralla, vaan sen voi maksaa pienissä kuukausierissä. Osamaksusopimukset ovat erinomaisia, jos esimerkiksi pesukone menee yhtäkkiä rikki, eikä tilillä ole riittävästi rahaa uuden hankkimiseen. Osamaksusopimusten kanssa kannattaa toki olla varuillaan, koska niiden korot saattavat yllättää.

Jos aiot ostaa jotain osamaksulla, kannattaa eri liikkeiden tarjoamia vaihtoehtoja vertailla keskenään. Lisäksi kannattaa tarkastella sitäkin vaihtoehtoa, että rahoittaisi hankinnan vakuudettomalla lainalla. Vakuudeton laina voi nimittäin olla lopulta edullisempi kuin kauppojen osamaksusopimukset. Silloin voit myös ostaa tuotteen sieltä mistä itse haluat. Voit sisällyttää lainahakemukseen myös muita hankintoja. Jos esimerkiksi olet ostamassa uutta tietokonetta, saatat tarvita myös hiiren, kuulokkeet ja muita oheislaitteita.

Lainat kannattaa aina ensin vertailla. Kun pyrit löytämään lainan, jossa on mahdollisimman pieni korko ja matalat tilinhoitomaksut, voit säästää paljon rahaa. Sinun ei tarvitse lähettää lainahakemusta jokaiseen pankkiin ja rahoituslaitokseen erikseen, vaan voit vertailla lainoja helposti netissä lainavertailusivustolla. Nordic Bank tekee lainojen kilpailuttamisesta todella helppoa. Nordic Bankin lainavertailu välittää lainahakemuksesi 27 pankkiin ja rahoituslaitokseen. Saat yhdellä ilmaisella hakemuksella useita lainatarjouksia, joista on helppoa valita halvin vaihtoehto.

Vertaileja olemassa olevia lainoja

 Jos olet jo ottanut kulutusluoton vertailematta lainoja ensin ja lainasi korot ovatkin yllättävän korkeat, niin ei hätää, voit vielä korjata asian. Tarkista lainasi korot ja vielä maksamatta oleva lainasumma. Tee sitten lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla. Lainahakemuksen saa täytettyä sivuillamme muutamassa minuutissa. Hakemuksen lähettäminen ei velvoita sinua mihinkään. Palvelun käyttö on maksutonta. Jo muutamissa tunneissa saat kattavan valikoiman lainatarjouksia. Jos löydät sopivan, edullisemman lainan, onnistuu lainatarjouksen hyväksyminen helposti verkkopankkitunnuksilla. Rahat siirretään tilillesi yhden työpäivän kuluessa. Rahoilla voit maksaa vanhan korkeakorkoisen velkasi pois.

Yhdistä kulutusluottosi

 Koska kulutusluottoja tarjotaan nykyään paljon, tilanne voi lopulta olla se, että kuukaudessa joutuu lyhentämään lainoja useilla sadoilla tai tuhansilla eurolla. Kun luottoja on useita, pelkästään korkoihin ja muihin maksuihin menee paljon rahaa. Tällöin voi joutua kierteeseen, jossa loppukuukauden menot joutuu rahoittamaan luottokortilla.

Tällaisessa tapauksessa kannattaa katsoa, mitä lainoja ja millä summalla lyhennät kuukaudessa sekä tarkistaa lainojen korot. Usein on hyödyllistä yhdistää lainat ja osamaksut yhdistelylainaksi. Kun yhdistät useamman korkeakorkoisen lainan yhdeksi isommaksi yhdistelylainaksi, maksat vain yhden lainan korkoja ja tilinhoitomaksuja, joten yleensä silloin jää enemmän rahaa säästöön ja muuhun elämään. Oma maksukyky paranee, kun lyhennät yhtä lainaa useamman sijasta.

Yleisimmät syyt, jotka voivat estää saamasta lainaa

Valitettavasti lainoja ei voida myöntää kaikille. Yleisimmät syyt, joiden vuoksi lainahakemus hylätään, ovat huolimattomuus laskujen maksamisen kanssa, tulottomuus tai pienet tulot ja virheelliset tiedot lainahakemuksessa.

Laskut pitää maksaa aina ajallaan. Toisinaan sattuu unohduksia ja inhimillisiä erehdyksiä, joiden vuoksi lasku ei tulekaan maksettua eräpäivään mennessä. Muutama unohdus ei vielä aiheuta suurta vahinkoa. Mutta jos sitä tapahtuu jatkuvasti, ei luottoluokitusta voida enää pitää hyvänä. Kun hoidat raha-asiasi hyvin, luotonantaja voi luottaa siihen, että maksat myös lainat takaisin sovitusti.

Vakaat tulot ovat yksi tärkeimmistä lainan saamisen ehdoista. Kun sinulla on säännölliset, riittävän suuret palkka- tai eläketulot, pystyt todennäköisesti suoriutumaan lainan lyhennyksistä ongelmitta. Jos tulot ovat hyvin pienet tai velkaa on jo paljon suhteessa tuloihin, ei uutta lainaa välttämättä myönnetä.

Lainahakemus kannattaa täyttää huolellisesti. Virheelliset tiedot hakemuksessa tai puutteellisesti täytetty hakemus voivat johtaa hakemuksen hylkäämiseen. Kirjoita siis tietosi hakemukseen tarkasti. Esimerkiksi kaikki olemassa olevat lainat tulee kertoa hakemuksessa.

Mihin vakuudettoman lainan voi käyttää?

 Vakuudettoman lainan käyttökohdetta ei määrätä, vaan voit käyttää sen mihin haluat! Voit käyttää sen laskujen maksamiseen, joululahjojen ostamiseen tai lomamatkaan. Tai voit ostaa sillä auton, tontin tai uusia kodinkoneita. Vakuudetonta lainaa voi käyttää myös lainojen yhdistämiseen tai täydentämään pankista saatua lainaa. Esimerkiksi remonttia tehdessä budjetti voi ylittyä helposti, jolloin tarvitaan pian lisärahoitusta. Nämä ovat vain esimerkkejä rahojen käyttökohteista. Vakuudetonta lainaa voi hakea mitä tahansa tarkoitusta varten.

Nordic Bankin kautta voit hakea lainaa 500–70 000 euroon, joten voit meidän avullamme toteuttaa sekä isoja että pieniä haaveita. Laina-aika on 1–15 vuotta. Pienissä pikalainoissa laina-aika voi joskus olla alle vuodenkin. Yleensä lainan voi myös maksaa pois sovittua nopeamminkin ilman lisäkuluja.

Voit löytää edullisen lainan Nordic Bankin avulla

 Suomalainen lainavertailupalvelu Nordic Bank vertailee 27 pankkia ja rahoituslaitosta. Lainojen vertaileminen kauttamme on erittäin helppoa ja sujuvaa. Täytä vain yksi ilmainen hakemus sivuillamme, ja jo muutamassa minuutissa saat ensimmäiset lainatarjoukset sähköpostiisi. Vertaile saamiasi tarjouksia rauhassa. Jos päätät hyväksyä jonkun niistä, voit allekirjoittaa sopimuksen verkkopankkitunnuksillasi.

Lainarahat maksetaan tilille tavallisesti yhden työpäivän kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta. Nopeus onkin vakuudettomien lainojen paras puoli. Vakuudetonta lainaa varten et tarvitse omaisuutta tai takaajia. Sinun pitää kuitenkin olla täysi-ikäinen ja sinulla pitää olla säännölliset, riittävän suuret tulot ja puhtaat luottotiedot, jotta voit saada lainaa meidän kauttamme.

Koska vakuudeton laina maksetaan tilille niin nopeasti, pääset todella nopeasti maksamaan olemassa olevia lainojasi pois tai tekemään muita hankintoja. Jos esimerkiksi satuit näkemään hyvän tarjouksen uudesta puhelimesta tai löysit huonekalukaupasta unelmiesi sohvan, voit päästä ostamaan noita tuotteita vakuudettomalla lainalla parhaimmillaan jopa saman päivän aikana.

Nopean käsittelyprosessin ansiosta vakuudeton laina voi tulla apuun tilanteessa, jossa rahantarve tulee aivan yllättäen ja rahaa pitäisi saada pian. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi kodinkoneiden tai auton hajoaminen tai äkillinen remonttitarve kotona. Kaikenlaista yllättävää voi sattua, eikä kaikkeen pysty aina varautumaan. Silloin apuun voi ottaa vakuudettoman lainan.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?