Sisätilojen kohdennetut kokoontumisrajoitukset astuvat voimaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella keskiviikkona

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi 22. marraskuuta tartuntatautilain pykälän 58 nojalla kohdennetut kokoontumisrajoitukset sisätiloihin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kunnan alueelle. Määräys on voimassa 24.11.–19.12.2021.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on koronaepidemian leviämisaluetta. Ajankohtainen 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on 210 ja noususuuntainen.

Tartuntamäärät jatkuvat korkeina huolimatta voimassa olevista suosituksista, tartuntatautilain 58 c §:n mukaisista toimenpiteistä ja valtioneuvoston asettamista leviämisvaiheen ravintolarajoituksista. Uusia tartuntoja on havaittu useimmissa alueen kunnissa. Sairaanhoitopiiri on lausunnossaan puoltanut kokoontumisrajoitusta koko alueelle.

Rajoituksella halutaan turvata terveydenhuollon kantokyky ja tartunnanjäljityksen onnistuminen.

Toiminnanharjoittaja voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kuntien alueilla kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli sata henkilöä ja joissa  on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja, tai joissa on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista.

Aluehallintovirasto voi määrätä rajoituksia vain, kun ne ovat epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömiä. Aluehallintovirasto seuraa sairaanhoitopiirien epidemiatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja kumoaa päätökset, kun niiden edellytykset eivät enää täyty.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?