Keittiössä tuoksuu jo joulu – Kati Lehto oli mukana piparinleivonnan SM-finaalissa

Kangasalalainen Kati Lehto uurasti marraskuun viimeisenä viikonloppuna piparinleivonnan SM-kisojen finaalissa. Aikuisten sarjan finaaliin oli selviytynyt viisi leipuria, jotka valittiin yleisöäänten sekä kilpailua järjestävän Myllyn Parhaan raadin mielipiteiden perusteella.

Virtuaalisesti järjestetyssä finaalissa kisaajat leipoivat kotikeittiöissään, ja tuomaristo seurasi heidän työskentelyään etäyhteyksin. Kilpailijoilla oli kaksi tuntia aikaa tehdä upea ja kekseliäs pipariluomus sekä häikäistä leivontataidoillaan.

Voitto meni vantaalaiselle Piia Hjeltille. Kati Lehto ei tällä kertaa yltänyt kahden parhaan joukkoon. Finaalissa hänen työnsä oli piparileipomo, jossa oli erilaisia pipareista tehtyjä leivoksia, kakkuja ja keksejä yksityiskohtina.

– Olen ollut kolmena vuonna mukana piparinleivonnan SM-finaalissa. Viime vuonna olin toinen ja sitä edellisenä kolmas, Lentolassa perheineen asuva Lehto kertoo.

Raati kehui finaalin tasoa erittäin kovaksi. Arviointi perustui muun muassa työskentelyyn, paistoon, kokoamiseen ja taustoitukseen. Kati Lehto teki finaalissa piparileipomon.

Finaalikokemusta Lehto kuvaa kiireiseksi: kaikki pitää tehdä alusta asti itse kaavoineen kaikkineen.

Lehto on innokas leipuri myös vapaa-ajallaan. Hän pitää Instagramissa Vanilllacakes-nimistä tiliä, johon hän lataa reseptejä useamman kerran viikossa. Lehdolla on myös oma, leivontaan liittyvä nettisivu. Upeat luomukset ovat poikineet myös tilaustöitä.

– Leivon kuitenkin ihan harrastuspohjalta, Tampereen yliopistollisen sairaalan Acutassa työskentelevä Lehto kertoo.

Kati Lehto alkoi leipoa aktiivisesti ollessaan aikoinaan äitiyslomalla. – Siitä se pikkuhiljaa lähti. Leivonta on samalla minulle ihan omaa vapaa-aikaa, neljän lapsen äiti Lehto toteaa.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?