Nuorisotilat toistaiseksi auki ja ryhmäliikunta jatkuu Kangasalla, kirjaston yleisötapahtumiin koronapassikäytäntö – huoltajia ei kutsuta joulujuhliin

Kirjaston yleisötapahtumissa Kangasalla otetaan käyttöön koronapassi. Koronapassin lisäksi tapahtumiin saapuvia pyydetään esittämään henkilöllisyystodistus. Koronapassia ei edellytetä alle 16-vuotiailta. Koronapassi on käytössä vain yleisötapahtumissa, muuhun kirjastossa asiointiin ei tarvita koronapassia. Kirjastoissa henkilökunnalta saa opastusta koronapassin lataamiseen tai tulostamiseen.  Tulosteet ovat maksullisia, eikä henkilökunta asioi Omakanta-palvelussa asiakkaan puolesta vaan ainoastaan opastaa palvelun käytössä.

Nuorisotilat ovat avoinna normaalisti. Ohjaajat käyttävät maskeja ja niitä suositellaan vahvasti myös nuorille. Toiminnassa noudatetaan hyvää käsihygieniaa. Tiloissa pystytään oleskelemaan väljästi, ja jos nuorisotilalle tulee ruuhkaa, ohjaajat rajoittavat ja porrastavat sisäänpääsyä. Liikkuvassa nuorisotila-auto Kyläkollissa toimitaan ulkona, eikä nuoria päästetä autoon sisälle.

Liikuntapalveluiden ryhmäharrastustoiminta jatkuu normaalisti.

Kangasalan koulujen joulujuhlat pidetään pandemiaohjausryhmän suosituksen mukaisesti luokittain eikä huoltajia kutsuta juhliin. Mahdollisissa ulkojuhlissa huolehditaan riittävistä turvaväleistä.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä korostaa, että kaikissa yleisötapahtumissa on syytä käyttää maskeja.

Maskit voidaan ottaa kuntakohtaisesti käyttöön koulutyössä myös 4.–5.-luokalaisille, jos kunnan tartuntatilanne sitä edellyttää. Päätös maskien käytön laajentamisesta tehdään tartuntatautiviranomaisten erillisen harkinnan perusteella.

Rokottamattomien koronatartunnat ovat Pirkanmaalla edelleen nousussa. Koronatilanteen aiheuttaman kuormituksen vuoksi Tays joutuu vähentämään kiireetöntä hoitoa ja myös Kangasalan terveyspalveluissa on jouduttu keskittämään toimintaa.

Pandemiaohjausryhmä esitti aiemmin tällä viikolla aluehallintovirastolle, että Pirkanmaalla otetaan käyttöön tartuntatautilain pykälä 58d, jolloin tapahtumissa ja asiakastiloissa tulee noudattaa turvaväliä. Voimaan tullessaan asiakastiloihin, kuten museoihin, kuntosaleille tai uimahalleihin sekä tapahtumiin ja esityksiin voitaisiin ottaa noin kaksi kolmasosaa normaalista asiakasmäärästä. Koronapassia käyttämällä voi vapautua myös tästä rajoituksesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?