Koronarokottajista pula – kunnat toivovat eläkkeellä olevia terveydenhuollon ammattilaisia, opiskelijoita tai alanvaihtajia rokottamaan

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen kunnat ovat ilmoittaneet tarvitsevansa lisää henkilökuntaa selvitäkseen väestön rokotuksista. Koronarokottajia ollaan lähiviikkoina rekrytoimassa runsaasti lisää.

Sairaanhoitopiirin alueen kunnat vetoavat etenkin sellaisiin terveydenhuollon ammattilaisiin, jotka voivat elämäntilanteensa vuoksi tulla rokottamaan esimerkiksi muutamaksi viikoksi tai muutoin joustavasti. Kunnat toivovat, että esimerkiksi eläkkeellä, erilaisilla työvapailla tai muissa tehtävissä olevat terveydenhuollon ammattilaiset sekä alan opiskelijat tulisivat rokottamaan pirkanmaalaisia.

Pistettäviä rokotteita saa antaa vain lääkäri ja asianmukaisen koulutuksen saanut terveydenhoitaja, sairaanhoitaja, kätilö ja sairaanhoitajana laillistettu ensihoitaja. Terveydenhoitaja-, sairaanhoitaja- tai kätilöopiskelija voi toimia tilapäisesti sen laillistetun terveydenhuollon ammattihenkilön tehtävissä, johon hän opiskelee, sen jälkeen kun hän on suorittanut hyväksytysti kaksi kolmasosaa kyseisen koulutuksen opinnoistaan. Rokottamisen näytön voi ottaa vastaan kokenut rokottaja.

Vähintään neljännen vuosikurssin suorittanut lääketieteen tai hammaslääketieteen kandidaatti voi antaa koronavirusrokotuksia, jos hänet on merkitty terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin, hänen perehdytyksestään on huolehdittu ja edellytykset lääkärin tai hammaslääkärin tehtävässä toimimiseen täyttyvät. Kunnat huomioivat avustaviin työtehtäviin rokotuspaikoille myös lääketieteen toisen ja kolmannen vuosikurssin opiskelijat sekä sairaanhoidon opiskelijat.

Yhteydenottoja Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueella toivotaan osoitteeseen koronarokotukset@kangasala.fi.

Väestön koronarokottaminen on tällä hetkellä pandemian torjunnan tärkein keino, koska sillä voidaan vähentää vaikean taudin ilmaantuvuutta ja suojella riskiryhmiä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?