Koronarajoitukset näkyvät – näkötornien valaisu uudenvuodenaattona jää toteutumatta, avantouintipaikkojen saunavuorot peruttu ja kuntosalit kiinni

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston joulun alla antama määräys kieltää kokonaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset henkilömäärästä riippumatta Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella.

Uuden koronapäätöksen mukaan yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat on myös suljettava. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Määräys on voimassa tällä tietoa vielä 7. tammikuuta.

Uusien koronarajoitusten vuoksi uudenvuoden aatoksi suunnitellut tilaisuudet on peruttu Kangasalla. Kirkkoharjun ja Vehoniemen näkötorneja ei valaista eikä muutakaan ohjelmaa järjestetä. Kirjastossa suositellaan ripeää asiointia ja asiakasmääriä rajoitetaan tarvittaessa.

Uusien rajoitusten vuoksi Vesaniemen ja Kuhmalahden avantouintisaunojen yleiset vuorot on peruttu. Kuhmalahden ja Sahalahden kuntosalit on suljettu, samoin Pitkäjärven koulun kuntosali.

Aluehallintoviraston mukaan rajoituksen alaisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Myös lakisääteisten palvelujen toteuttaminen on tiloissa sallittua. Pitkäjärven koulun liikuntasalia voivat siten käyttää ammattiurheilijat sekä alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret ohjatusti.

Nuorisotilat ovat auki normaalisti viikolla 1 maanantaista keskiviikkoon. Viikolla 52 tilat ovat muutenkin suljetut. Nuorisotiloilla on maskisuositus ja asiakasmääriä rajoitetaan tarvittaessa. Kyläkolli liikkuu myös viikolla 1, mutta nuoria ei päästetä autoon sisälle.

Uusi koronapäätös ei koske ammattiurheilua eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?