Koronarajoitukset kevenevät – kokoontumisrajoitus päättyy tänään, tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva asetus jatkuu  

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa oleva kokoontumisrajoitus päättyy 18. helmikuuta, eikä sitä enää jatketa. Tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva määräys kuitenkin jatkuu vielä helmikuun loppuun.

Linjaukseen vaikuttaa, että Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä ja sairaanhoitopiiri ovat esittäneet alueellisten koronarajoitusten keventämistä. Koronatartuntojen määrä on edelleen korkea, mutta terveydenhuollon kuormitus on vähitellen tasaantumassa.

Tilojen terveysturvallista käyttöä koskevaa rajoitus jatkuu aluehallintoviraston uudella päätöksellä 28.2. saakka.

Päätöksen mukaan tilojen käyttö on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. Toimija voi toteuttaa velvoitteensa toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla. Riskiä voi alentaa esimerkiksi edellyttämällä kasvomaskin käyttöä, tehostamalla ilmanvaihtoa, rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla kävijöiden osallistumista tai sijoittelemalla asiakaspaikat aiempaa väljemmin.

Toimenpiteistä, joilla lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä ehkäistään, pitää lisäksi tehdä kirjallinen suunnitelma. Suunnitelman täytyy olla tiloissa esillä siten, että asiakkaat ja toimintaan osallistuvat näkevät sen.

Lisäksi tartuntatautilain 58 c -pykälän mukaiset yleiset hygieniavaatimukset ovat voimassa koko maassa suoraan lain nojalla ilman erillistä viranomaispäätöstä.

Koronapassin käyttöä on edelleen rajoitettu asetuksella 28.2. asti. Siihen asti koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille, vaan toiminnanharjoittajan tulee noudattaa voimassa olevaa rajoitusta. Toiminnanharjoittaja voi kuitenkin myös asetuksen voimassa ollessa edellyttää koronapassia asiakkailta ja osallistujilta. Tällöin koronapassin käyttö ei kuitenkaan vapauta rajoituksesta, vaan tilojen haltijan tai toiminnanharjoittajan tulee noudattaa voimassa olevia rajoituksia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?