Aluehallintovirasto: Loputkin voimassa olevat koronarajoitukset päättyvät viimeistään helmikuun lopussa – ” Tartuntamäärät ovat edelleen korkeita, eikä epidemia ole ohi”

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella vielä voimassa olevat koronarajoitukset päättyvät viimeistään 28. helmikuuta. Virastosta muistutetaan, että tartuntamäärät ovat edelleen korkeita eikä epidemia ole ohi. Terveysturvallisuus onkin sen mukaan syytä muistaa kaikissa kokoontumisissa myös hiihtolomalla.

– Rajoitusten päättyessä korostuu yhä enemmän kunkin toimijan vastuu järjestää tapahtumia ja toimintaa terveysturvallisesti eri ympäristöissä sekä kansalaisten vastuu hygieniaohjeiden noudattamisesta ja eristäytymisestä todetun koronatartunnan jälkeen. Maltillisesti toimien mahdollistamme yhdessä paluuta kohti normaalia arkea, kerrotaan viraston tiedotteessa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto seuraa edelleen epidemiatilanteen kehittymistä yhteistyössä alueellisten koronatyöryhmien kanssa ja varautuu tarvittaessa toimenpiteisiin terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi.

Tartuntatautilain 58 c pykälän mukaiset yleiset hygieniavaatimukset ovat edelleen voimassa koko maassa suoraan lain nojalla ilman erillistä viranomaispäätöstä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?