Seurakunta tukee ja antaa keskusteluapua Ukrainan kriisin keskellä

Ukraina on kokenut kovan kriisin Venäjän sotilaallisen hyökkäyksen vuoksi. Mielessä voi olla paljon kysymyksiä ja ahdistusta. Kangasalan seurakunta tarjoaa keskusteluapua, ja myös kirkkoon on mahdollisuus mennä hiljentymään.

Kangasalan kirkko on auki maaliskuussa joka keskiviikko kello 17–19. Kirkossa voi hiljentyä, rukoilla tai keskustella papin tai diakonin kanssa. Yhteistä iltamessua vietetään kello 18.

Seurakuntatoimiston (Kuohunharjuntie 22) kokoushuoneessa vietetään torstaisin Kymppikahveja kello 10–12. Kymppikahveilla on mukana aina kaksi seurakunnan työntekijää, joiden kanssa voi keskustella ajatuksista. Työntekijät ovat tavoitettavissa myös sähköpostitse ja puhelimitse.

Kangasalan kirkossa järjestetään yhteislaulutilaisuus maailman rauhan puolesta torstaina 17. maaliskuuta kello 19. Mukana ovat Kangasalan kirkkokuoro ja Kangasalan Mieslaulajat.

Seurakunta myös valmistautuu auttamaan Kangasalle mahdollisesti saapuvia pakolaisia. Kirkkohallitus on todennut, että tulevaisuudessa Ukrainasta paenneet saattavat pyrkiä myös Suomeen. Ensi sijassa tänne odotetaan henkilöitä, joilla on side Suomeen esimerkiksi kausityöskentelyn tai perheen kautta. Myös Venäjällä oleskelevat ukrainalaiset voivat pyrkiä Suomeen turvaan. Kangasalan seurakunta päivittää kriisivalmiussuunnitelmaansa vastaamaan nykytilannetta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?