Luonnonsuojeluliiton kultainen ansiomerkki emeritusprofessori Heikki Toivoselle – ”Tunnustus merkittävästä toiminnasta luonnon- ja ympäristönsuojelun edistämiseksi ja pitkäaikaisesta vapaaehtoistyöstä”

Kangasalalainen Heikki Toivonen on saanut Suomen luonnonsuojeluliiton kultaisen ansiomerkin.

Tunnustus jaettiin SLL Pirkanmaan piirin kevätkokouksessa Tampereella keskiviikkona 30. maaliskuuta. Merkki on tunnustus merkittävästä toiminnasta luonnon- ja ympäristönsuojelun edistämiseksi ja pitkäaikaisesta vapaaehtoistyöstä Luonnonsuojeluliitossa.

Heikki Toivosella on takanaan pitkä ja ansiokas virka- ja tutkijanura luonnonsuojelun kentällä. Helsingin ja Turun yliopistojen tutkimus- ja opetustehtävien lisäksi hän toimi lähes kaksikymmentä vuotta professorina ja johtajana Suomen ympäristökeskuksessa. Jo ympäristöhallinnon varhaisvuosina Toivonen toimi useita vuosia Hämeen läänin ympäristönsuojelun tarkastajana. Myös Yleisradion Luontoillassa häntä on kuultu asiantuntijana.

– Hän on ansiokkaalla tavalla edistänyt luonnonsuojelutyötä niin virkaurallaan kuin järjestötyössä. Heikin erityisenä ansiona ovat ystävällisyys, arvostava kohtaamisen kyky sekä vahva näkemyksellisyys ja asiantuntemus, joita hän jakaa rauhallisella tavalla myös nuoremmille toimijoille, piirin puheenjohtaja Antti Virnes kuvailee.

Toivonen on toiminut myös oppaana lukuisissa tapahtumissa ja osallistunut aktiivisesti yhdistystoimintaan niin paikallistasolla Kangasalan luonto ry:ssä kuin maakuntatasolla Pirkanmaan piirissä.

– Voin vain todeta, että luonnonsuojelujärjestöissä toimiminen on oivallinen tapa jatkaa luonnonsuojelutyötä ja pysyä aktiivisena myös työuran jälkeen, Toivonen sanoo.

Keskellä Luonnonsuojeluliiton kultaisella ansiomerkillä palkittu Heikki Toivonen, vasemmalla Kangasalan luonto ry:n puheenjohtaja Markku Välimaa ja oikealla SLL Pirkanmaan puheenjohtaja Antti Virnes.

 

Lue myös:

”Tältä se Kirkkojärven kalasto näyttää”