Sari Essayah avaa kesän Kangasalla – myös Lauri Liuko ja Kirre Palmi juhlapuheen pitäjinä

Kangasalan perinteinen Kesän avaus -tapahtuma järjestetään lauantaina 4.6. jo 25. kerran. Nuorisoseuran Pirtillä Tapulinmäellä kesän arvovaltaisena avaajana toimii tällä kertaa kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah.

Kello 11 alkava kesän avaus on kaikille avoin tapahtuma, jonka aikana Tapulinmäellä sijaitsevaan Kangasalan Kotiseutumuseoon on vapaa pääsy.

Vuodesta 1998 Kangasalla järjestetyssä tilaisuudessa Suomen kesän ovat avanneet maineikas joukko poliitikkoja sekä kulttuurivaikuttajia. Avaajina ovat vuosien saatossa toimineet muun muassa Riitta Uosukainen (1998), Sauli Niinistö (2001) ja Jutta Urpilainen (2010).

Tilaisuuden ohjelmassa on musiikkiesityksiä, yhteislaulua ja siellä nostetaan maljat uusille ylioppilaille ja alkavalle kesälle.

Juhlapuheista vastaavat Kangasalan lukion kevään uusi ylioppilas Lauri Liuko ja Kangasalan lukion kunniaylioppilaaksi 2022 valittu Kirre Palmi, joka on Helsingin yliopistosta valmistunut oikeustieteen maisteri ja tehnyt pitkän uran juristina sekä liikunnan ja urheilun parissa. Aktiivisena suunnistajanakin tunnettu Palmi kirjoitti ylioppilaaksi Kangasalan lukiosta vuonna 1980 kirjoittaen viidestä kirjoitetusta aineesta neljä korkeinta arvosanaa. Palmi on lukion rehtorina vuosina 1986–97 toimineen Eino Palmin tytär.

Kunniaylioppilaita on nimetty vuodesta 2000 alkaen. Tunnustuksen ovat saaneet esimerkiksi muusikko Heikki Silvennoinen (vuonna 2000), toimittaja Anne Autio (2005), meloja Anne Rikala (2008) ja päätoimittaja Matti Posio (2020).

 

Lue myös:

Toiveikkaana kohti tulevaa

”Lähdetkö tiistaina pälkäneläisiä kurmoottamaan” – 70 vuotta täyttävä Heikki A. Ollila muistelee lämmöllä Kangasalan ja Pälkäneen välisiä jalkapallo-otteluita

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?