Rakkautta etsimässä

Onni Sydänlähde.

Älä anna minulle ihmeitä, kuolemattomuutta äläkä valtaa vaan täytä minut sinun rakkaudellasi. Matteuksen evankeliumissa paholainen kiusaa Jeesusta kolmella lupauksella: ihmeet, kuolemattomuus ja valta.

Me ihmiset olemme surullisia, pelokkaita ja epävarmoja. Toiset meistä vain peittävät sen paremmin. Sama ajatus lauletaan Ellinooran kappaleessa “Leijonakuningas”: “Jokainen on joskus luuseri, toiset vaan peittää sen paremmin.”

Ihmeet täyttäisivät Jeesuksen nälän, mutta hän mieluummin paastoaa ja etsii Jumalaa: “Ei ihminen elä pelkästä leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta tulee”, Jeesus vastaa kiusaajalleen.

Saatana tarjoaa temppelin harjalla Jeesukselle kuolemattomuutta enkelien käsissä, mutta Jeesusta ei kiinnosta kuolemattomuus, vaan Jumalan ystävyys: “Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi!” Lisäksi paholainen tarjoaa Jeesukselle maallista diktatuuria, jos tämä vain kumartaa häntä, mutta oman aikansa anarkistina Jeesus ei halua muuta Herraa kuin Jumalan: “Vain Jumalaa sinun tulee kumartaa ja palvoa!”

Luther kuvasi uskoa kahden auringon kautta. Toisen näemme taivaalla, ja johon katsominen polttaa silmämme, mutta ensimmäinen on aina paistanut sisällämme koko maailman ytimessä, ja sen valo antaa meille uuden elämän.

Meidän ei tarvitse esittää mitään; me saamme olla Jumalan valossa sellaisina kuin olemme.

Rakas lukija, rukoile kanssani: Taivaan Isä älä anna minulle ihmeitä, kuolemattomuutta ja valtaa, vaan täytä minut sinun rakkaudellasi, jonka Jeesus osoitti ristillään.
Aamen.

Onni Sydänlähde

Teologian opiskelija

Pälkäne

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?