Sinilevätilanne on ajankohtaan nähden rauhallinen – vain Kirkkojärvessä havaittiin runsaasti sinilevää

Viikolla 27 Pirkanmaan alueen sinilevätilanne oli Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen seurannan perusteella edelleen rauhoittumaan päin. Kangasalan Kirkkojärvellä havaittiin edellisviikon tapaan runsaasti sinilevää, mutta muilla Pirkanmaan viranomaisseurannan havaintopaikoilla levää ei havaittu.

ELY-keskus seuraa maakunnan sinilevätilannetta joka viikko 51 eri havaintopisteellä osana valtakunnallista sinileväseurantaa. Kuluvalla viikolla havaintotietoja ei saatu Hämeenkyröstä, Ikaalisista, Kihniöstä, Parkanosta ja Pälkäneeltä.

Kansalaishavaintoja sinilevästä JärviWiki- ja Vesi.fi-verkkopalveluihin on kirjattu viimeisen viikon aikana Näsijärven Kaiharinlahdelta Ylöjärveltä, Kankarinjärveltä Kihniöstä, Rauttunselältä Valkeakoskelta ja Höytämönjärveltä Lempäälästä.

Tampereella uimarantojen lämpötila- ja leväpalveluun on kuluvalla viikolla kirjattu havainto vähäisestä määrästä sinilevää Halimasjärveltä, Kämmenniemestä, Kaukajärven Saunarannalta ja uimalasta, Lahdesjärveltä, Pyynikiltä, Raholasta, Saarenkärjestä ja Viitapohjalta. Havaintoja runsaista leväkukinnoista ei ole tällä viikolla Tampereen uimarannoilta kirjattu.

Alkuviikosta lännestä saapunut matalapaineen alue sateineen ja ukkosineen on viilentänyt säätä Pirkanmaallakin, mikä on todennäköisesti osaltaan vaikuttanut sinilevähavaintojen vähentymiseen. Myös pintavesien lämpötilat ovat sään muutoksen myötä laskeneet viime viikosta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?