Sinilevätilanne rauhallinen, järvivedet hieman tavallista viileämpiä

Pirkanmaan Ely-keskuksen sinileväseurannassa havaittiin viikolla 31 sinilevää vain kolmessa virallisessa seurantakohteessa. Runsaasti sinilevää on havaittu Kangasalan Kirkkojärvessä ja vähän sinilevää Tampereella Pyhäjärven Pyynikin uimarannassa ja Sastamalan Houhajärvessä.

Kansalaishavaintoja sinilevästä Järviwiki- ja Vesi.fi-verkkopalveluihin on kirjattu viime päivinä Tampereen Kukonjärveltä, Ruoveden Jouttenukselta, Valkeakosken Vanajaveden Kuhanselältä ja Pirkkalan Pyhäjärven Reipin uimarannasta.

Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden keskimääräistä vähemmän.

Pintaveden lämpötilat olivat elokuun alussa tavallista viileämpiä. Längelmäveden Kaivannossa, Virtain Kitusjärvessä sekä Näsijärven Kyrönlahdessa järvien pintavedet olivat 0,7–1,3 astetta pitkäaikaiskeskiarvoa alempia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?