Uudistunut Kangasalan kesäteatteri sai kehuja – ensi kesänä toivotaan 10 000 kävijän rajan rikkoutuvan

Ressu Redfordin keikka oli loppuunmyyty.

Miten uudistunut Kangasalan kesäteatteri otettiin vastaan, Kangasalan kaupungin kulttuurikoordinaattori Anna Toiva?

– Kesäteatterin ohjelmisto otettiin hyvin vastaan. Kävijöitä olisi mahtunut enemmänkin, mutta tämä kesä oli siitä poikkeuksellinen koko maassa, että teatteri- ja tapahtumatarjontaa oli erittäin runsaasti. Esimerkiksi Kangasala Festit jäivät kävijätavoitteestaan, mutta tapahtumasta on tullut vain positiivista palautetta, ja tapahtuman järjestäjät ovat jo suunnitelleet pitävänsä Festin kesäteatterilla myös ensi kesänä.

Mikä ohjelmistossa erityisesti kiinnosti?

– Ressu Redfordin keikka myytiin loppuun, ja niin keikasta kuin järjestelyistäkin saatiin paljon kiitosta.

Lähtivätkö ihmiset liikkeelle kahden koronakesän jälkeen? Paljonko kävijöitä kaiken kaikkiaan oli?

– Tänä vuonna on onneksi saatu tehdä tapahtumia jo suhteellisen normaaliin tapaan myös sisätiloissa. Kyllä sen on vielä huomannut, että ihmiset suosivat yhä ulkoilmatapahtumia. Kesäteatterin kävijämäärä koko kesän ajalta ylsi lähes 7000:een, kun 2021 kesänä kävijöitä oli reilut 2000. Ensi vuonna toivotaan, että 10 000 menee rikki.

Miten keikat uutuutena otettiin vastaan?

– Pääosin hyvin. Kuten teatteriesityksissä ja muissa tapahtumissa myös keikoilla oli katsomossa väljää. Ainoastaan Ressu sai katsomon täyteen. Keikkakesästä jäi kuitenkin positiivinen fiilis, ja keikkoja tullaan näkemään kesäteatterilla vastaisuudessakin.

Yllättikö jokin asia erityisesti kuluneena kesänä?

– Sää tulee aina yllätyksenä, kun puhutaan Suomen kesästä. Ainoastaan yhden teatteriesityksen aikana satoi niin runsaasti, että näytös jouduttiin hetkeksi keskeyttämään. Muuten kaikki sujui hyvin, aurinkoa riitti ja uusi katsomo todettiin hyvin toimivaksi.

Jatkuuko toiminta samansuuntaisena ensi kesänä?

– Kyllä siltä osin, että edelleen Kangasalan kesäteatterissa nähdään monipuolisesti erilaisia teatteriesityksiä ja tapahtumia. Koronasulkujen jälkeen keväällä tuli hieman innostuttua keikkojen määrän suhteen, joten ensi kesänä ohjelmisto on varmaan sen suhteen maltillisempi. Olemme kuitenkin jo todenneet kesäteatterin taipuvan monenlaisten tapahtumien järjestämiseen pienistä yhdistyksen kesäjuhlista suuriin festivaaleihin, joten toivomme paljon yhteydenottoja ja varauksia ensi kesän kalenteriin.

Kangasalan kesäteatterin kesä meni hyvin. Myös keikat ovat tulleet jäädäkseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?