Melodiivoille Kangasalan lukion musiikkilinja on kuin toinen koti: ”Ei väliä, millä luokalla on, me olemme kaikki yhtä isoa perhettä”

Tilhi Lehtinen, Veera Tarri ja Saga Järveläinen toivovat, että musiikki olisi osa heidän elämiänsä aina.

Melodiivat on Kangasalan lukion naiskuoro, joka esiintyy muun muassa marraskuussa ensi-iltansa saavassa lukion musikaalissa Tunteellinen kone. Kuorolaiset Saga Järveläinen, 17, Tilhi Lehtinen, 18, ja Veera Tarri, 17, opiskelevat Kangasalan lukion musiikkilinjalla, ja ovat päätyneet kuoroon suoraan musiikkilinjan kautta. Kuoro on avoin myös peruslinjan opiskelijoille.

– Olisimme menneet kuoroon, vaikka emme opiskelisi musiikkilinjalla. Nyt olemme olleet reilun vuoden kuorossa, Lehtinen sanoo.

Lehtisen ja Tarrin mielestä parhaat hetket kuoroajoilta ovat olleet huhtikuussa järjestetyt irlantilaisen musiikin festivaalit. Järveläisen mielestä kuorossa parasta on hyvä yhteishenki, joka tekee kuorosta mukavan paikan olla. Lehtisen mukaan kuoro myös madaltaa kynnystä tutustua eri luokilla oleviin lukiolaisiin.

Korona on asettanut paljon haasteita kuorotoiminnalle.

– Viime syyslukukaudella jäi paljon kuoroharjoituksia pois koronan vuoksi. Irlantilaisen musiikin festareiden aikaan harjoituksia oli paljon vapaa-ajalla. Itseäni se ei haitannut, mutta tiedän, että osaa porukasta haittasi, Lehtinen sanoo.

– Omat harrastukset menivät osalla päällekkäin kuoroharjoitusten kanssa, Järveläinen jatkaa.

Melodiivojen seuraava esiintyminen on marraskuussa Tunteellinen kone -musikaalissa, joka on koko koulun produktio. Seuraava kuorojen produktio on joulujuhla.

– Odotan eniten pitkiä päiviä – en niiden itsensä takia, vaan siksi, että pitkiin päiviin kuuluu aina taukoja, jolloin on muiden ihmisten kanssa hengailua. Toki odotan myös esiintymisiä, Tarri sanoo.

Lehtinen ja Järveläinen odottavat eniten esiintymistä ja lavalle nousemisen tuomaa tunnetta.

Musiikkilinja yhdistää ihmisiä

Musiikki on ollut osa kolmikon elämää tavalla tai toisella aina. Tarrilla ja Lehtisellä musiikki on tullut osaksi elämää perheen kautta.

– Olen käynyt musiikkiopistoa ja opiskellut siellä poikkihuilua ja laulua. Musiikki on iso osa elämääni, Tarri sanoo.

– Itse olen aina kuunnellut musiikkia, ja kuusivuotiaana kävin pianotunneilla. Yläasteella pianonsoitto alkoi kiinnostaa uudelleen. Aloitin musiikin harrastamisen tosissani hetki sitten. Musiikin avulla pystyy käsittelemään paljon asioita, Järveläinen kertoo.

– On terapeuttista, kun biisejä kuunnellessa yksin kotona voi vaikka huutaa musiikin sanoja täysillä, Lehtinen jatkaa.

Lehtinen kertoo, että hän on harrastanut musiikkia jo vauvana käydessään vauvamuskareissa isoisänsä kanssa.

– Sitten aloin soittaa pianoa, sen jälkeen haitaria, ja koulun ulkopuolella hakeuduin musiikkiopiston kuoroon.

Kolmikko ei toivo saavansa musiikista ammattia itselleen, sillä ammattimuusikkona musiikin parissa olisi pakko työskennellä, vaikka se ei aina tuntuisi hyvältä. Kuitenkin naiset toivovat, että musiikki olisi heidän elämissään aina mukana. Tällä hetkellä kolmikko on tyytyväinen valinnastaan lähteä musiikkilinjalle opiskelemaan, ja Kangasalan lukion musiikkilinjasta on tullut heille tärkeä yhteisö.

– Parasta musiikkilinjalla on yhteisöllinen heittäytyminen. Musakäytävällä hengailee porukkaa, ja siellä saattaa alkaa soimaan musiikki, ja siihen liittyy ihmisiä. Lisäksi siellä tutustuu helposti uusiin ihmisiin ja löytää paikan, johon kuuluu. Jos ei aiemmin ole ollut sellaista paikkaa, niin musalinjaan pääsee todella nopeasti sisälle, Tarri kuvailee.

– Musiikkilinja on toinen koti, Järveläinen jatkaa.

– Ei väliä, millä luokalla on, me olemme kaikki yhtä isoa perhettä, Tarri sanoo.

Melodiivat nähtiin lavalla esimerkiksi irlantilaisen musiikin illassa Kangasala-talossa huhtikuussa.

Kommentointi on suljettu.