Kangasalalaisnuoria etsitään valtuustoon ja logoa suunnittelemaan

Nuorille on tarjolla reippaasti vaikuttamisen paikkoja ja parrasvaloja, joihin astua. Marraskuun 20. päivään asti on käynnissä haku nuorisovaltuustoon, ja vuoden loppuun asti pyörii kirjaston logosuunnittelukilpailu.

Nuorisovaltuustoon voi hakea 13–18-vuotias kangasalalainen tai Kangasalla opiskeleva nuori. Valtuuston kausi kestää kaksi vuotta eli vuodet 2023–24. Jäsenten lopullisen valinnan tekee kaupunginhallitus ensi vuoden alussa.

Yleisölle avoimia ”nuvan” kokouksia pidetään noin kerran kuussa. Lisäksi nuorisovaltuutetuista valitaan edustajat kaupungin valtuustoon sekä sivistys- ja elinympäristölautakuntaan. Lisäksi aukeaa edustuspaikka Pirkanmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon, ja nuoria osallistuu Kangasalan kaupungin lasten ja nuorten hyvinvointityöryhmän kokouksiin ja kouluruokaraatiin. Epävirallisempaan toimintaan kuuluu muun muassa erilaisten tapahtumien järjestäminen.

Kirjastologon suunnittelukilpailu on puolestaan suunnattu 13–17-vuotiaille kangasalalaisille nuorille. Ehdotuksen voi toteuttaa joko yksin tai yhdessä muiden nuorten kanssa. Ehdotuksen voi laatia joko käsin piirtäen tai tietokoneen kuvankäsittelyohjelmaa käyttäen.

Suunnittelukilpailun osallistumisajan päätyttyä Kangasalan kirjasto valitsee määräaikaan mennessä saapuneista ehdotuksista finalistit ja sen jälkeen voittaja valitaan äänestetyksellä kaupungin kirjastoissa, nuorisotiloissa ja verkossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?