Laitikkalan huoltoasema sai uuden yrittäjän – toiveissa on saada myös kahvila jälleen pyörimään

Huoltoasemaa pyörittävät Jani ja Erja Seppälä Tankkausrasti Oy:stä.

Laitikkalassa Hämeenlinnantien varrella sijaitseva huoltoasema on saanut uuden yrittäjän. Lempääläläinen Jani Seppälä Tankkausrasti Oy:stä teki kaupat JS-Kaupan kylmäasemasta ja tontilla sijaitsevasta kiinteistöstä kesäkuussa. Asema oli ennen Jussi Marjamäen omistuksessa ja sen toimintaa pyöritti JS-kauppa Oy.

– Elokuun alusta kylmäasema vaihtuu Seoksi. Välitämme myös Seon polttoöljyä alueen yrityksille ja kotitalouksille, Seppälä kertoo.

Seppälällä on vaimonsa Erjan kanssa vuosikymmenten kokemus huoltoasematoiminnasta. He pitivät Mantunkulman Nestettä Lempäälässä 17 vuoden ajan. Sitä ennen heillä oli huoltoasema Tampereella.

– Vuoden verran olemme vetäneet henkeä, ja nyt sitten hyppäämme innolla pyörittämään huoltoasemaa Laitikkalassa. Paikka vaikuttaa potentiaaliselta ja liikepaikka vilkkaalta: etenkin kesällä liikennettä on paljon, Jani Seppälä miettii.

Tontilla oleva kiinteistö, jossa ennen palveli kauppa, on ollut viime ajat tyhjillään. Toiveissa on saada kiinteistöön kahvila-ravintolayrittäjä vuokralle. Yhteydenottoja asian tiimoilta on kesän aikana tullut jo muutamia, mutta ne eivät ole vielä johtaneet yrittäjän löytymiseen.

– Vastaanotto Laitikkalassa on ollut jo nyt hyvä. Tuntuu siltä, että ihmiset ovat tyytyväisiä siihen, että palvelut säilyvät kylällä.

Kylmäasema Hämeenlinnantien varressa vaihtaa elokuussa osaksi Seo-ketjua. Aiemmin asema on toiminut JS-Kaupan ja ST1:n väreissä.

Uutta seutua

Pälkäneen seutu ei ole Seppälöille entuudestaan juurikaan tuttu. He asuvat kouluikäisten lastensa kanssa Lempäälässä, ja mökki löytyy Orivedeltä.

– Seudun marjatilat ovat meille tuttuja, niillä olemme käyneet joka kesä. Olen kotoisin Lahdesta, joten olen ajanut usein Pälkäneen ohi, mutta muuten paikkakunta on meille uusi tuttavuus. Seutu vaikuttaa oikein hienolta, Jani Seppälä sanoo.