Kangasalla toimii nyt oma yhdistys Kangasalan keskustatoimijoille

Kangasalan kaupunkiyhdistys ry on viritellyt toimintaansa vuoden verran. Nyt mukaan etsitään Kangasalan keskustan yrityksiä, taloyhtiöitä ja muita toimijoita ja heidän ideoitaan kaupungin sydämen elävöittämiseksi ja vetovoiman lisäämiseksi. Tulossa on kävely- ja keskustelukierros keskustassa.

Kangasalan kaupunkiyhdistys on Kangasalan keskustassa toimivien yritysten ja yhteisöjen yhdistys. Se syntyi nykytilanteen synnyttämästä huolesta ja halusta saada Kangasalan kaupungin keskustasta sen yrittäjiä ja asukkaita nykyistä paremmin palveleva ja elinvoimainen paikka, jossa kaupunkilaiset viihtyvät, ja jossa tapahtuu. Kaukaisena esikuvana on jo vuosikymmeniä toiminut Tampere Tunnetuksi ry.

Toiminta-ajatuksena on edistää Kangasalan keskustan elinvoimaisuutta, vetovoimaisuutta ja viihtyisyyttä sekä toimia keskustan yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä. Tällainen toimija Kangasalta on puuttunut.

– Kangasalan kaupungin on otettava huomioon koko kunta Tampereen rajalta Kuhmoisten rajalle. Samoin yrittäjäyhdistykset tekevät töitä kaikkien kangasalalaisten yritysten eteen. Keskustan alueella ei ole myöskään asukasyhdistystä. Kangasalan kaupunkiyhdistys keskittyy pelkästään keskustan asioihin, ja on sellaisena mainio yhteistyökumppani niin kaupungille kuin yrittäjäyhdistyksellekin, perustelee yhdistyksen puheenjohtaja ja Kangasalan Apteekin yrittäjä Mikko Unkila.

Unkila kiertää nyt ahkerasti yrityksissä, jotka toimivat noin puolentoista kilometrin säteellä torilta. Myös taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajia ja isännöitsijöitä toivotaan mukaan. Uusi yhdistys on jo saanut hyvän vastaanoton ja se koetaan tarpeelliseksi.

Myös taloyhtiöitä toivotaan mukaan.

– On kiinteistöyhtiöiden etu, että niiden liiketilat ovat täynnä ja yritysten toiminta on pitkäjänteisesti kannattavaa. Ja on asukkaiden etu, että tapahtumat, rakentaminen ja muu kehitys tehdään samaan suuntaan katsoen, painottaa yhdistyksen toiminnanjohtaja Noora Hildén.

– Syyskuun lopulla järjestämme keskustassa kävely- ja keskustelukierroksen. Sen tuloksena syntyy varmasti sellaisia konkreettisia, alueen viihtyisyyttä ja toimivuutta edistäviä ehdotuksia, joita voimme yhdessä lähteä viemään eteenpäin ja toteuttamaan, Unkila uskoo.

Kangasalan kaupunkiyhdistys ry on Elävät kaupunkikeskustat -yhdistyksen jäsen.