Influenssa- ja koronarokotuksien ajanvaraukset avautuvat Pirkanmaalla tiistaina

Rokotuksien ajanvaraukset avautuvat Pirkanmaalla tiistaina 11. lokakuuta kello 12. Ajantasaiset tiedot hyvinvointialueen eri toimipisteiden ajanvarauksesta ja rokotustapahtumista löytyvät osoitteesta pirha.fi/rokotukset.

Influenssarokotuksia annetaan aikuisille Pirkanmaan hyvinvointialueella ajanvarauksella sosiaali- ja terveysasemilla maanantaista 30. lokakuuta alkaen. Influenssarokotuksen yhteydessä koronan riskiryhmiin kuuluvilla on mahdollista saada myös koronan tehosterokote.

Raskaana olevat naiset ja alle kouluikäiset lapset saavat influenssarokotteen neuvolassa. Maksuttomaan rokotukseen oikeutetut koululaiset ja opiskelijat rokotetaan ensisijaisesti koulu- tai opiskeluterveydenhuollossa. Neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa influenssarokotukset alkavat marraskuussa. Rokotteen voi saada vastaanottokäynnin yhteydessä tai ajanvarauksella. Lisäksi voidaan järjestää rokotuspäiviä. Kouluissa ja oppilaitoksissa terveydenhoitaja viestittää erikseen rokotusasioista.

Kotihoidon asiakkaat saavat rokotteet kotihoidon kautta. Ikääntyneiden ja erityisryhmien asumispalveluissa rokotukset aloitetaan marraskuussa.

Koronarokotteen syystalven tehosteannoksia tarjotaan influenssarokotusten yhteydessä 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille.

 

Rokotuspaikat ja ajanvaraus Pälkäneellä ja Kangasalla:

Kangasala:

 • Riskiryhmiin kuuluvien aikuisten rokotukset, ajanvaraus verkossa tai puhelimitse ma-to klo 8–16 ja pe klo 8–15.
 • Kangasalan terveysasema, OmaAsema, Eteläinen 03 384 5034, OmaAsema, keskusta 03 384 5032 ja OmaAsema, Suorama 03 384 5033. Rokotuspäivät (klo 18 asti) verkko- tai puhelinajanvarauksella to 23.11., to 30.11. ja to 7.12.
 • Ruutanan OmaAsema, 03 384 5031
 • Sahalahden OmaAsema, 03 384 5036
 • Vatialan OmaAsema,  03 384 5035
 • Raskaana olevien naisten ja alle kouluikäisten lasten rokotukset: Kangasalan, Ruutanan, Sahalahden, Suoraman ja Vatialan äitiys- ja lastenneuvolat, ajanvaraus verkossa omalle terveydenhoitajalle.

Pälkäne:

 • Riskiryhmiin kuuluvien aikuisten rokotukset, puhelinajanvaraus ma-to klo 8–16 ja pe klo 8–15
 • Kangasalan keskusterveysasema, ajanvaraus verkossa tai puhelimitse OmaAsema, Eteläinen 03 384 5034, OmaAsema, keskusta 03 384 5032 ja OmaAsema, Suorama 03 384 5033. Rokotuspäivät (klo 18 asti) verkko- tai puhelinajanvarauksella to 23.11., to 30.11. ja to 7.12.
 • Luopioisten OmaAsema, ajanvaraus verkossa tai puhelimitse 03 384 5039
 • Pälkäneen OmaAsema, ajanvaraus verkossa tai puhelimitse 03 384 5038
 • Raskaana olevien naisten ja alle kouluikäisten lasten rokotukset: Pälkäneen äitiys- ja lastenneuvola, ajanvaraus verkossa omalle terveydenhoitajalle.

 

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja:

 • Raskaana olevat
 • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
 • Alle 7-vuotiaat lapset
 • Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
 • Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
 • Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri
 • Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, joka osallistuu potilaiden ja asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon.
 • Lisäksi maksuttoman influenssarokotteen saavat henkilöt, jotka työnsä tai muiden olosuhteiden takia ovat suuressa vaarassa saada lintuinfluenssatartunnan, muun muassa turkistarhoilla tai siipikarjan parissa työskentelevät.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?