Luja-Lukko taisteli voiton kaksijakoisessa ottelussa – onnistumisia tuli tasaisesti koko joukkueelle

Mikä ottelu: PäLuLu – Vaasan Salama, koripalloilun miesten II-divisioona, 18.11.

Ennakkoasetelma: Molemmat joukkueet ovat aloittaneet sarjan takellellen, eivätkä ole saaneet kaikkia pelaajia kokoonpanoon. Tässäkin pelissä molemmilta joukkueilta puuttui pelaajia. Silti Luja-Lukko on pienoinen ennakkosuosikki otteluun.

Miten kävi: PäLuLu – Vaasan Salama 77–73 (24–15, 21–16, 17–22, 15–20).

Ratkaisu: PäLuLun aloitusviisikko tuli hyvin peliin ja piti ottelua hallussa Severi Iltasen johdolla. Toisella jaksolla Janne Salminen sai onnistumisia kaaren takaa. Puoliajalle siirryttiin Luja-Lukon 45–31-johdossa. Kolmannella jaksolla Salaman takamies Pekka Jurvanen onnistui neljä kertaa kolmen pisteen heitossa ja ottelu tasoittui. Viimeisellä jaksolla Salama pääsi jo pisteen johtoon, kunnes Luja-Lukko onnistui useasti pääsemään vapaaheittoviivalle ja upottaen 12 heitosta 11 sisään. Lopulta voitto kirjattiin Luja-Lukolle neljän pisteen erolla.

Onnistuja: Severi Iltasen (25 pistettä) lisäksi Janne Salminen (13 pistettä) ja Kristian Koivisto (10 pistettä) olivat hyökkäyksessä näkyvässä roolissa.

Kommentti: ”Ensimmäiset 20 minuuttia olivat kauden parhaasta päästä. Jälkimmäiset 20 minuuttia oli tahmeaa, kun päästimme Jurvasen ”kuumaksi”. Hienoa kuitenkin, että onnistumisia tuli tasaisesti. Hienoa oli, että saimme paljon hyökkäyslevareita, mutta vastaavasti puolustuspäässä emme onnistuneet riittävän hyvin levypalloissa, siinä meillä on selkeästi parannettavaa. Nyt toivotaan, että flunssa-aalto alkaisi helpottaa.” Luja-Lukon päävalmentaja Kimmo Ketola.

Oho: Luja-Lukko upotti 16:sta vapaaheitosta 13. Salaman luvut 25/16

Entä nyt: Lauantaina 25.11 Luja-Lukko matkustaa Turkuun HBC Currentuksen vieraaksi.