Laitikkalassa on tehty useita havaintoja alueella liikkuvasta karhusta – kyseessä on parivuotias yksilö

Laitikkalan suunnalla on tehty kesän ja alkusyksyn aikana useita havaintoja alueella liikkuvasta karhusta. Tuorein varma havainto on parin viikon takaa. Ensimmäisen kerran kyseinen yksilö nähtiin Laitikkalassa juhannuksen jälkeen.

– Kyseinen karhu on nuori, noin parivuotias. Nyt se liikkuu ilmeisesti Hauhon suunnalla, Jari Salminen Pälkäneen-Luopioisten riistanhoitoyhdistyksestä kertoo.

Sama yksilö on liikkunut myös Sääksmäen Ritvalassa.

Riistakamerakuvaa karhusta Laitikkalassa 5.7. iltapäivällä. Kuva: Annika Heikkilä

Ihan jokapäiväisiä karhuhavainnot Pälkäneen alueella eivät ole. Laitikkalan Eräveikkojen petoyhdyshenkilö Mikko Rönni kertoo, että varmistettuja karhuhavaintoja tehdään alueella muutaman kerran vuodessa.

– Laitikkalassa havaintoja ei tainnut olla viime vuonna yhtään. Kohtaamisia karhun kanssa ei ole nytkään ollut, vaan havainnot on tehty riistakameroiden kautta. Riistakameroita alkaakin olla metsissä yhä enemmän, Rönni sanoo.

Koska karhut eivät syö eivätkä juo talviunen aikana, ne keräävät syksyllä rasvaa kehoonsa polttoaineeksi. Tätä varten karhut syövät syksyisin enimmäkseen hiilihydraattipitoista ravintoa, muun muassa marjoja.

Karhu kuvattuna riistakameraan Laitikkalassa 2.9. illalla. Kuva: Pekka ja Riku Maijala

Kommentointi on suljettu.