Luja-Lukko taisteli urheasti kuudella pelaajalla – Lapua oli kuitenkin lopulta kotisalissaan vahvempi

Alex Ingman pelasi Lapualla vahvan ottelun. Kuva: Hannu Söderholm.

Pälkäneen Luja-Lukon koripallomiehet matkustivat sunnuntaina BC Lapuan vieraaksi.

Mikä ottelu: BC Lapua – PäLuLu miesten II-divisioona, 29.10.

Ennakkoasetelma: Luja-Lukon kokoonpanohaasteiden takia ottelusta on tulossa haastava, mutta varmasti tasainen kamppailu.

Miten kävi: BC Lapua – PäLuLu 74–57 (15–12, 12–14, 18–24, 29–7).

Ratkaisu: Kotijoukkue oli laatinut puolustussuunnitelman tuplaamalla ja triplaamalla Alex Ingmania. Tämä osaltaan piti ottelun temmon rauhallisena, mikä tuntui palvelevan molempia joukkueita, koska PäLuLu oli erilaisten sattumusten takia liikkeellä vain kuudella pelaajalla. Vielä kolmannen jakson jälkeen näytti siltä, että Luja-Lukko hoitaa ottelun nimiinsä. Neljännen jakson alkuun tuli kuitenkin harmillinen 10–0 -jakso, jolla Lapua siirtyi viiden pisteen johtoon. Lapua onnistui pitämään johdon loppuun asti.

Onnistuja: Alex Ingman piti pälkäneläisiä pelissä mukana tehden 15 pistettä, joista 11 tuli vapaaheitoista. Severi Iltanen teki 19 pistettä, joista 10 tuli kolmannella jaksolla.

Kommentti: ”Tämä oltaisiin voitu voittaa, vaikka Lapualla oli tuplasti enemmän pelaajia.” Pukuhuoneesta kuultu lausahdus.

Oho! PäLuLu pääsi heittämään 22 vapaaheittoa, tehden niistä 16 pistettä. Lapuan vastaavat luvut olivat 13/5.

Entä nyt: Luja-Lukon seuraava peli on lauantaina 18.11 kello 13 PäLuLu – Vaasan Salama Kostia-areenalla.