LP Kangasala Liiga-Euran vieraaksi

Mestarisuosikkeihin lukeutuva HPK sai paljon mietittävää, kun hämeenlinnalaisjoukkue taipui lyhyen ajan sisällä toistamiseen LP Kangasalaa vastaan. Suomen cupin riemukkaan voiton jatkoksi LP Kangasala haki arvokkaan liigavoiton HPK:sta lukemin 2–3 (22–25, 14–25, 25–13, 25–23, 13–15).

– Pelasimme kaksi erää taktisesti tosi kovaa peliä, ja sanoinkin joukkueelle että ottelu pitäisi katkaista kolmessa erässä koska HPK parantaa koko ajan. Niin kävi, ja meillä tuli pitkän erätauon jälkeen notkahdus, sanoo LP Kangasalan valmentaja Ismo Tahvanainen.

Viides erä kuitenkin todisti, ettei kahden ensimmäisen erän voitto ollut todellakaan HPK:n huonoutta vaan LP:n hyvyyttä. Kangasalalaiset kirivät itsensä 13–10-takaa-asemasta rinnalle ja ohi Jasmine Tahvanaisen pommittamilla syötöillä.

Valmentaja Tahvanainen listasi illan ilonaiheiksi taktisesti fiksun pelaamisen, lopun venymisen, ulkomaalaiskaksikon Magdalena Marasin ja Sherri Williamsin ja toisaalta nuorten Annika Kiviojan ja Jasmine Tahvanaisen onnistumiset.

– Se, että koko joukkue onnistui laajalla rintamalla, on oikeastaan iso ilonaihe, valmentaja Tahvanainen myhäili.

Joukkue onkin sisäistänyt luotsinsa ajaman uuden, aiempaa nopeamman pelityylin sangen hyvin, vaikkei koko joukkueen yhteistä harjoitusaikaa olekaan vielä paljon takana.

– Esimerkiksi merkkausvirheitä tulee vielä paljon, mutta peli paranee vielä. Hyvää tunnetta, joka joukkueessa nyt on, yritetään pitää yllä edelleen, ja samalla pelata mukavaa lentopalloa, jota on myös kiva katsoa.

Pitkä vieraspeliputki päättyy sunnuntaina Liiga-Euran vieraana. Eura on ollut vahva etenkin juuri kotikentällään, eikä Tahvanainen odota helppoja pisteitä.

– Helppoja joukkueita ei tässä sarjassa ole. Toki hyvän voitetun pelin jälkeen voi olla tavallista vaikeampi ladata itsensä seuraavaan otteluun, mutta meillä on Euran kanssa kalavelkoja maksettavana viime kaudesta. Joukkueella on tosi kovia pelaajia, ja meidän on pakko lähteä murtamaan heidän peliään todella vahvasti.

Jasmine Tahvanainen oli illan pirteimipä kangasalalaisia HPK:n kaadossa. Sunnuntaina on vastassa Liiga-Eura, edelleen vieraskentällä.