Rahola kaatui pelailutahdilla

KU-68:n B-tytöt puolustamassa Raholaa vastaan.

Kangasalan Urheilijat jatkoi loppiaisen jälkeen taistelua koripallon B-tyttöjen ykkösdivisioonan voitosta. Syyskaudesta kangasalalaiset tekivät lähes puhdasta jälkeä: ainoa tappio tuli lokakuussa Nokialle.

Kärkijoukkueet Kangasala ja Nokia vetäytyivät joulutauolle tasapisteissä. Nokialaiset kärsivät syyskauden ainoan tappion Raholan Pyrkivälle.

KU-68 kohtasi kevätkauden alkajaisiksi Raholan Pyrkivän haastajajoukkueen Tampereella. Kangasalan tytöt ovat pelanneet tasaisia otteluja myös Raholan ykkösjoukkueen kanssa, joten KU-68 lähti peliin selvänä ennakkosuosikkina.

KU-68 aloitti koko kentän paikkavartioinnilla. Rahola ei löytänyt koko ensimmäisellä jaksolla keinoja vartioinnin purkamiseen. Vierasjoukkue Kangasala vei avausjakson 4–23 ja jatkoi samaa tahtia myös seuraavan jakson. Raholan tytöille ei löytynyt syöttö- eikä kuljetustilaa, ja puoliajalle mentiin lukemissa 7–50.

KU:n tyttöjen yksipuolinen hallinta ei jatkunut enää kolmannella ja neljännellä jaksolla. Ottelun jo ratkaissut Kangasala puolusti hieman rauhallisemmin ja vastustaja pääsi mukaan peliin. Piste-ero kasvoi hiljalleen, vaikka kentällä oli selvästi ”pelailun” tuntua. Lopputulokseksi kirjattiin 30–86.

Peliaika ja pisteet jakautuivat tasaisesti Kangasalan pelaajien kesken, eivätkä tehot levänneet vain parin pelaajan harteilla. Kukka-Maaria Lumme rohmusi 20 pistettä ja viisi muutakin pelaajaa pussitti kymmenen pistettä tai enemmän. Pitkästä aikaa KU:n tytöiltä nähtiin myös kolmen pisteen heitto. Kaaren takaa onnistui Anni Väättänen.

Ykkösdivisioonan voitto ratkaistaan Nokian ja Kangasalan kesken. Kangasala kohtaa viimeisissä peleissään tamperelaisvastustajat NMKY:n ja Pyrinnön, Nokia kohtaa molemmat Turun Riennon joukkueet.

Ku-68 pelaa alkusarjan viimeisen kotipelin Namikaa vastaan Pirkäjärven koululla lauantaina 19.1. kello 17.30. Pyrintö kohdataan Tammelan koululla tiistaina 22.1.