Liikennevinkki

Lahdentien ja Pälkäneen vanhan tien risteys Tylkässä näyttää olevan saarikyläläisille ja muillekin Pälkäneen vanhalta tieltä tuleville vaikea paikka. Ajojärjestys tuntuu hyvin monella olevan hukassa. Seuraavassa yksi päivittäin tapahtuvista tilanteista.

Risteykseen saapui kaksi Mersua yhtä aikaa. Toinen, vanhempi Mersu, tuli Raikun suunnasta ja oli kääntymässä Tampereen suuntaan oikealle ja toinen, kymmenen vuotta tuoreempi Mersu, Pälkäneen vanhalta tieltä ja kääntymässä myös Tampereen suuntaan.  Saarikylien suunnasta eli vanhalta tieltä vasemmalle kääntyvän Mersun kuski nosti nenää ylemmäksi ja ruopaisi vastaantulevan oikealle kääntyvän vanhan Mersun eteen.

Sääntöjen mukaan vasemmalle kääntyvä väistää tietenkin kolmion takaa tullessaan risteävän tien kulkijoita, sekä VASTAANTULEVAA liikennettä, tulee vastaantulija sitten suoraan tai kääntyy kulkusuunnassaan oikealle.

Vaikka eriarvoisuus yhteiskunnassa lisääntyykin, ei ajojärjestys risteyksissä ainakaan vielä toistaiseksi määräydy varallisuuden mukaan.

 

Vähempiosainen Raikusta