Pääosassa hyvähenkinen hiihtokilpailu

Haasteellisempi maastolatu.

Seurakunnan, Luopioisten Leijonien ja MLL:n järjestämässä ulkoilutapahtumassa Luopioisten urheilukentällä sunnuntaina 17. helmikuuta oli suuren urheilujuhlan tuntua. Mukavan lauha poutasää oli houkutellut paikalle ennätysmäärän hiihtäjiä ja kannustusjoukkoja.

Toimitsijoiden kopille jonotettiin innolla ilmoittautumaan mukaan hiihtokisaan, ja omaa lähtövuoroa odoteltiin pienen jännityksen vallassa oikea numerolappu rinnassa. Laduille starttasi kaikkiaan 46 reipasta hiihtäjää aivan polvenkorkuisista ensikertalaisista kuudesluokkalaisiin konkarikilpailijoihin. Matkoja oli ikätason ja taitojen mukaan. Pienimmät hiihtivät urheilukentän etusuoran, vähän isommat kiersivät koko kentän ja isoimmat lähetettiin vaativammalle kuntoradan kierrokselle.

Vaikka puitteet olivat kuin isoimmissakin kisoissa, ladut hyvässä kunnossa viirein merkattuina ja ajanottajat sekuntikelloineen ja tuloslistoineen tarkkoina, oli virallisuus kuitenkin kaukana. Tärkeintä oli reilu kaverihenki, hyvä meininki ja hauskanpito. Jokainen maaliin päässyt hiihtäjä oli voittaja. Kaikki hiihtäjät palkittiin oikeilla MLL:n lahjoittamilla mitaleilla ja heijastinliiveillä, Leijonien tarjoamilla suklailla ja porukan pienimpiä vielä Puutikkalan kyläkaupan antamilla pehmomaskoteilla ja yleisön raikuvilla aplodeilla.

Vaikka tämän jo perinteisen ulkoilutapahtuman pääosassa onkin hiihtokisa palkintojenjakoineen, tekemistä löytyi myös ilman suksia paikalle saapuneille. Lapset keksivät lämpimikseen ulkoleikkejä urheilukentän kuntolaitteilla, pulkkamäkeenkin riitti laskettelijoita ja syntyipä omatoiminen umpihankilatukin ojan yli metsään vaativampaa maastoa kaivanneille. Ulkoilmassa ruoka aina maittaa, ja tarjolla oli tietysti makkaraa ja hernesoppaa, lämmikkeeksi kahvia, lämmintä mehua ja pullaa.

Tatu Kankaanpäälle maistuu hernesoppa hiihtourakan jälkeen.

Ulkoilutapahtumalla kerättiin varoja Yhteisvastuukeräyksen kautta yksinäisten vanhusten auttamiseksi Suomessa ja Kambodzassa. Vapaaehtoisen soppamaksun lisäksi tuottoa kerättiin arpamyynnillä. Pieniä mukavia arpapalkintoja oli saatu tänäkin vuonna paikallisilta yrityksiltä runsaasti. Uutuutena talvitapahtumassa pääsi tänä vuonna kokeilemaan myös pilkkimistä, vaikkei järven jäällä oltukaan. ”Kolikkopilkkiin” sai osallistua millä tahansa kolikolla ja onkia magneettiongella pilttipurkinkansikaloja, joista löytyi suklaata tai hyvällä tuurilla isompi herkkupalkinto.

Tapahtuma tuotti hienosti lähes 400 euroa. Onnistuneen tapahtuman takasivat tapahtumaan osallistuneiden lisäksi ahkerat talkoolaiset ja palkintoja lahjoittaneet yritykset.

Hiihtokilpailun tulokset:

Tytöt:

2–4v: 1) Annukka Ilvesmäki, 2) Johanna Nurmi, 3) Tyyne Matilainen, 4) Roosa Rautio, 5) Suvi Giren, 6) Aino Ahola, 7) Sini Giren.

5–6v: 1) Alina Tervaniemi, 2) Elli Viitanen, 3) Ilona Sivenius, 4) Venla Metsomäki.

7–8v: 1) Emmi Höysniemi, 2) Tinja Kankaanpää, 3) Sonja Kalliomäki, 4) Jade Hermunen, 5) Sara Koskinen, 6) Milja Metsomäki, 7) Jeny Hermunen.

9–10v: 1) Siiri Ahlqvist, 2) Miri Heinonen, 3) Jenni Leinonen.

11–12v: 1) Amanda Laakso, 2) Anni Hakala.

13–14v: 1) Helene Haataja.

Pojat:

2–4v.: 1) Tatu Kankaanpää, 2) Tomi Elfing, 3) Roni Aittokumpu, 4) Akseli Niemi, 5) Jalo Hermunen.

5–6v: 1) Akseli Sivenius, 2) Ilmari Ahola, 3) Viljami Niiranen, 4) Eerik Helander, 5) Aku Rantanen.

7–8v: 1) Mika Elfing, 2) Scott Luck, 3) Roni Haili, 4) Eetu Rantanen.

9–10v: 1) Mikko Hakala, 2) Markku Pehkonen, 3) Jandek Hermunen.

1–-12v: 1) Kalle Tervaniemi, 2) Patrik Helander, 3) Iiro Moisio.