Luja-Lukko kamppailee kiivaasti kakkospaikasta

Ääriään myöten Pälkäneen yhteiskoulun salin täyttänyt lentopalloyleisö sai nähdä tasokkaan ja hyvätunnelmaisen kamppailun kolmossarjan ykköslohkon kakkospaikasta. Kotijoukkue Luja-Lukolle kelpasi kakkossijan tavoittelemiseksi vain voitto, kun taas vierailevalla Yle-75:llä oli voitolla mahdollisuus jättää pälkäneläisjoukkue nuolemaan näppejään kolmos- tai nelossijalle.

Täysi tupa, kuuluttaja ja erätauolle buukattu kilpa-aerobic-esitys hermostuttivat molempia joukkueita, ja syöttövirheitä sattui puolin ja toisin

Annemari Humaloja toi esityksellään vauhtia erätauollekin.

runsaasti. Kotijoukkueen peli kuitenkin rauhoittui avauserän puolivälissä, ja Luja-Lukko sai otteen itselleen. Pälkäneläisten saavuttama hyvä taso ei notkahtanut toisessa erässä missään vaiheessa, ja kolmannessakin erässä ote piti alusta loppuun asti. Näin Luja-Lukolle kirjattiin riemukas voitto 3–0 (25–18, 25–19, 25–20).

Ottelu ratkaistiin pitkälti syöttöruudussa ja vastaanottopelissä. Passari Tambet Kruusimaa intoutui kauden parhaan passipelinsä ohessa myös syöttökoneeksi, joka johdatti pälkäneläiset ensimmäisen ja kolmannen erän alkuhetkillä saavuttamattomalle karkumatkalle syöttöputkillaan. Kolmannessa erässä Ylöjärvi ei kyennyt ajamaan eroa kiinni edes yli 200 liigaottelun Markku Raatikaisen avustuksella.

Luja-Lukon Joni Veripää palkittiin ansaitusti ottelun parhaana pelaajana, mutta sarjakakkosen kaatamiseen vaadittiin koko joukkueen onnistumista. Huomionarvoista on kuitenkin, että vahvaa kevätkautta pelaava Luja-Lukko on voittanut selvin luvuin kaikki neljä otteluaan, jotka se tänä vuonna on pelannut viime viikonlopun aloituskokoonpanollaan.

Jos putki jatkuu ja joukkue kaataa Lento-64:n viimeisessä vieraspelissään, Luja-Lukolla on vielä mahdollisuudet nousta toiseksi lohkossaan. Kisa kakkospaikasta on kuitenkin erittäin tasainen, sillä edellä oleva Yle-75 on pisteen päässä ja toisaalta Aitolahti pisteen pälkäneläisiä perässä, mutta ottelun vähemmän pelanneena.

Yhteiskoulun salin täyttäneen kauden ennätysyleisön joukossa oli myös Pälkäneen ulkopuolella tunnettuja lentopallokasvoja.