Kostiakodin pyykki pestään kunnan pesulassa

Pälkäneen kunnanhallitus on hyväksynyt Pälkäneen seudun Vanhustenkotiyhdistys ry:n esityksen Kostiakodin pyykkipalvelujen siirtämisestä kunnan pesulaan.

Kostiakodin asiakaspyykkihuollon aikaisemmat sopimukset päättyivät tämän vuoden alkupuolella. Kostiakodin pyykki on jo maaliskuussa pesty kunnan pesulassa väliaikaisen sopimuksen turvin, koska aikaisemmat sopimukset ehtivät umpeutua eikä muuta väliaikaista toimijaa saatu järjestettyä.

Pälkäneen kunnalle järjestely sopii hyvin, koska se tehostaa kunnan pesulan toimintaa ja hyöty näkyy kunnan omien yksiköiden pyykkilaskuissa. Nykyinen laskutushinta on 3,4 euroa pyykkikilolta. Arvion mukaan volyymin lisäys muiden toimien ohella vaikuttaa niin paljon, että vuoden 2014 laskutushinnaksi saataisiin 3–3,2 euroa kilolta.

Lisäksi Kostiakodin läheisyydessä sijaitseva Pälkäneen palvelukotisäätiö on jo aikaisemmin pesettänyt asiakaspyykin kunnan pesulassa, joten kuljetuskuluihin ei tule merkittävää muutosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?