Kangasala pelaa B-tyttöjen mitaleista

KU-68 varmisti paikkansa B-tyttöjen ykkösdivisioonan lopputurnauksessa kukistamalla ylemmän loppusarjan päätösotteluissa Turun Riennon ja Mäntän Valon. Voitot nostivat Kangasalan sarjataulukon kolmannelle tilalle. Ykkösdivisioonan mitalit ratkotaan ylemmän jatkosarjan voittajan Nokian kotisalilla sunnuntaina.

KU-68 päätti ylemmän loppusarjan pelit lauantaina kotiareenallaan Pitkäjärven koululla. Päivän avausottelussa kohdattiin Turku. Riento oli jo varmistanut paikkansa final four -peleissä, eikä siksi ollut liikkeellä aivan parhaalla joukkueellaan.

KU-68:n tytöt aloittivat pelin vahvasti ja siirtyivät nopeasti muutaman pisteen johtoon, jota eivät enää luovuttaneet. Ensimmäinen jakso sujui selvässä KU:n tyttöjen hallinnassa ja toinen eteni samaa tahtia. TuRin tytöt eivät pysyneet kunnolla KU:n vauhdissa, ja puoliajalle mentiin lukemissa 35–19.

Kolmas ja neljäs jakso olivat alun toistoa ja KU:n tytöt pelasivat kaikki tasaisesti pisteitä tehden. Pelin lopputulos oli 81–38.

Ylemmän loppusarjan päätöspelissä ei ollut enää panosta. Kangasala oli pelannut itsensä neljän parhaan joukkoon, Mänttä puolestaan oli jatkopeleistä joka tapauksessa ulkona. KU:n tyttöjen tavoitteena oli pelata hyvä peli pohjustuksena lopputurnaukseen.

Ottelu alkoi tasaisesti. Kotijoukkue oli hienoisessa johdossa koko avausjakson. Vain seitsemän pelaajan voimin liikkeellä olleen Mäntän vauhti alkoi hiipua ja virhetili täyttyä. KU peluutti tasaisesti kaikkia pelaajia ja piste-ero alkoi hiljalleen kasvaa. Toisella jaksolla Mänttä sai vain kaksi pistettä, ja peli oli ratkennut.

Kolmannella jaksolla KU kasvatti johtoaan tasaisesti, ja otteissa näkyi pitkästä aikaa pelaamisen ilo, kun kaikki kentällä käyneet keräsivät onnistumisia. Päätösjakso oli enää loppusummerin odottelua, kun KU:n tytöt olivat kasvattaneet johdon riittävän suureksi. Pelin loppulukemiksi kirjattiin 70–25 kotijoukkueelle.