Tyttökoriksen juhlaa

Pallo liikkuu viikonlopun ajan aamusta iltaan Pitkäjärven koululla. Seitsemäs Tori´s Koris -junnukoripalloturnaus huipentuu sunnuntaina kello 12 alkaviin mitalipeleihin.

Turnauksen ja iltadiskon luonne muuttui hieman, kun mukaan ei saatu suunniteltuja poikien sarjoja. Myös muutama tyttöjoukkue perui viime hetkellä osanottonsa, ja ottelukaavioita piti laittaa uusiksi.

Mukana olevat 16 joukkuetta kamppailevat lauantaina sijoituspelipaikoista. Kaikkien joukkueiden ottelut jatkuvat sunnuntaina.

Ensimmäisissä turnauspeleissä oli pelaajille hieman tottelemista. Peli on vain kahden jakson mittainen, ja pilli soi myös naapurikentällä.

Vanhempien minityttöjen avausottelussa nähtiin turnauspelien erikoisuus: voittaja ratkaistiin korista poikki -periaatteella. Rahola luuli jo voittaneensa ottelun, kun viime hetkien vapaaheitosta merkittiin alkuun virheellisesti kaksi pistettä. Jatkoajalla voiton juhlat muuttuivat tappion katkeriksi kyyneleiksi, sillä ratkaisukorin teki Oulun NMKY.

Isäntäjoukkue KU-68 kärsi lauantaina aamun avauspeleissä niukat tappiot minitytöissä sekä mikrotyttöjen valkoisella joukkueella. Mikrotyttöjen musta joukkue voitti sekä Tampereen Pyrinnön että Luja-Lukon ja varmisti lohkovoiton mikrotytöissä. Pälkäneen minitytöt kukistivat avausottelussaan PirVi:n.

Kangasala on jakanut pelaajansa kahteen tasaiseen mikrotyttöjoukkueeseen. Pälkäne sen sijaan on mukana ensi vuoden joukkueilla: mikrotytöistä Hanna Hirvonen ja Ida Östring pelasivat jo minityttöjen joukkueessa ja kuuluivatkin joukkueen kantaviin voimiin.

Tori´s Koris on melkoinen voimannäyte Kangasalan Urheilijoiden koripallojaostolta. Lähes 50 vapaaehtoisen joukko varmistaa, että kaikki toimii ammattitaitoisesti aamusta iltaan.

Turnaus ei ole vielä saavuttanut rajojaan, sillä mukaan voitaisiin ottaa toinen mokoma joukkueita, ja niistä puolet voisi asustaa koululla. Nyt Pitkäjärven koululla majoittuu kaksi Oulun NMKY:n joukkuetta, kaksi SÄynätsalon Riennon joukkuetta sekä Äänekosken Huiman ja Laukaan Urheilijoiden joukkueet.

– Turnauspaketti on kauempaa tuleville tiivis ja toimiva, sillä ruokailu, pukuhuoneet ja pelikentät ovat muutaman kymmenen askeleen päässä toisistaan, Harri Jussila sanoo.