Koriskausi näytti suuntaa tulevaisuuteen

 

Kimmon Kupin sai Hannes Herrala, palkinto annetaan nuorelle joka oman pelaamisen lisäksi on toiminnassa mukana muutenkin aktiivisesti. Hannes on pelannut miesten joukkueessa ja toiminut toisena valmentajana minipojissa sekä ollut aina valmis auttamaan muitakin joukkueita kun on ollut tarvetta.

Luja-Lukon koripallon sarjatoimintaan kirjattiin kaudella 2012–2013 aivan uusi luku. Tytöt osallistuivat mikro- ja minityttöjen II-divisioonaan, ja jälki oli vakuuttavaa. Mikrotytöt olivat sarjassa jaetulla ykkössijalla ja pääsivät alueen Final Four -turnaukseen, josta tuliaisina oli hopeamitalit. Minitytöt saavuttivat syksyn otteilla paikan II-divisioonan ylempään loppusarjaan, jossa kertyi paljon opettavaisia otteluita.

Poikien puolella joukkueita oli Koripalloliiton sarjoissa peräti viisi. Nuorimmat eli mikropojat pelasivat syksyn kahdella tasaisella joukkueella II-divisioonaa, josta saavutettiin sarjan voitto Lakers -joukkueella ja jaettu neljäs sija Bullsin kanssa. Kevääksi pojat jaettiin hieman uudelleen, jotta kaikille saataisiin hyviä otteluita. Molemmat ryhmät pelasivat hienosti kevään, vaikkakin voitot kiersivät Pälkäneen.

Minipojat pelasivat keväällä II-divisioonaa. Joukkue toimi hyvänä pelipaikkana minipojille, jotka syksyllä pelasivat yli-ikäisinä mikroissa ja ali-ikäisinä C-pojissa. Juutisen Otto ja Herralan Hannes saivat opetettua tälle ryhmälle lyhyessä ajassa paljon uutta, joka pilkahteli peliesityksissäkin. Pojat voittivat puolet pelistään.

C-pojat osallistuivat sekä SM-karsintaan että II-divisioonaan. SM-karsinta osoittautui nuoresta ikärakenteesta johtuen vielä liian kovaksi. Pälkäneen joukkueessa oli vain kolme vanhempaan ikäluokkaan kuuluvaa pelaajaa, kun taas vastustajat pelasivat pääsääntöisesti kokonaan vanhemmalla ikäluokalla. Pojat esittivät hyviä otteita ja vastustajilta tuli kehuja poikien pelisuorituksista.

C-poikien II-divisioonaryhmä pelasi kaudella koripalloa, jossa tähtäin oli kehittää poikien taitoja tulevien vuosien pelejä varten. Joukkue napsi mukavia voittojakin vaikka tappioitakin tilille tuli.

Miesten joukkue pelasi totuttuun tapaan V-divisioonaa. Ryhmään saatiin mukaan muutama juniori omasta ”junnumyllystä” ja lisäksi paluumuuttajia. Kausi alkoi todella lupaavasti, mutta joulukuun pieni musta hetki aiheutti sen, että sarjanousu jäi muutaman voiton päähän. Ensi kaudella sitten katsotaan ketkä ovat pelaamassa ja ketkä eivät. Junioreista osa siirtyy opiskelujen perässä muiden paikkakuntien joukkueisiin ja vanhemmat pelaajat miettivät, vieläkö tossu kulkee.

Sarjojen ulkopuolisia ryhmiä oli kolme eli Luopioisten liikuntahallin 3–6-vuotiaat pallokoululaiset, jotka opettelivat liikunnan ja koripallon taitoja Mikon, Idan ja Kimmon ohjauksessa kerran viikossa.

Koripallo liikuttaa nykyisin melkoista joukkoa pälkäneläisiä.

Naisten joukkue harjoitteli torstaisin Yhteiskoululla Anteron valmennuksessa. Tähän ryhmään tuli kauden aikana mukavasti uusia pelaajia.

Sarjojen lisäksi joukkueet pelasivat erilaisissa turnauksissa Suomessa ja Ruotsissa.

Kentän ulkopuolella jaosto näkyi Helsingissä kannustamassa miesten korismaajoukkuetta Belgia -ottelussa ja Tampereella Pyrintöä EuroChallenge ottelussa SBBK vastaan.

Nyt odotellaan kesää ja nautitaan hienoista katukoriskeleistä!

Kimmo Ketola

Koripallojaoston pj

 

 

 

 

Kauden päätöstilaisuudessa 15.5.2013 palkitut juniorit

Ahkerin harjoittelija

Kehittynein pelaaja

Taistelija/ilopilleri

Mikrotytöt

Hanna Hirvonen

Emma Kihlström

Kati Ahoua

Mikropojat Bulls

Aarni Kihlström

Niko Pajula

Tuomas Huuho

Mikropojat Lakers

Aleksi Räväsmäki

Eemeli Niemi

Oskari Ketola

Minitytöt

Axa Niemi

Emmi Åby

Elina Wahlgren

Minipojat

Otto Penttilä

Mikko Laine

Iiro Moisio

C-pojat White

Iiro Asikainen

Erkki Ojala

Eetu Murtomäki

C-pojat Blue

Joona Karhu

Nuutti Normala

Eelis Tiala

Anteron maljan sai Petri Siiro, perustelut aktiivinen toiminnassa mukana oleva aikuinen. Petri on toiminut usean vuoden 2000 syntyneiden poikien joukkueenjohtajana.

 

Kimmon Kupin sai Hannes Herrala, palkinto annetaan nuorelle joka oman pelaamisen lisäksi on toiminnassa mukana muutenkin aktiivisesti. Hannes on pelannut miesten joukkueessa ja toiminut toisena valmentajana minipojissa sekä ollut aina valmis auttamaan muitakin joukkueita kun on ollut tarvetta.