Pälkäneellä on törmätty kesän aikana uuteen ilmiöön. Yhteiskoulun sali ei ole hiljennyt loman aikana, vaan osa Luja-Lukon koripallojunioreista on harjoitellut läpi kesän. C-pojat kokeilivat hetken aikaa jopa oikeaa huippu-urheilijan elämää ja harjoittelivat kokeeksi kahdesti päivässä.

Kesän aikana tehty työ näkyy jo joukkueen otteissa. Syksyllä SM-karsintoihin lähtevä joukkue uskaltautui ensimmäisenä pälkäneläisjoukkueena Espoo Hightech Basket Tournamentiin. Pälkäneläiset mittasivat tasoaan C-poikien kivikovassa kilpasarjassa, jossa oli mukana valtakunnan huippujoukkueita.

19. kertaa järjestetyssä Espoon kansainvälisessä junnukoristurnauksessa oli mukana kaikkiaan 332 joukkuetta. C-poikien kilpasarjassa niistä pelasi 14.

Luja-Lukko oli arvottu kovaan A-lohkoon, jossa pelasivat myös helsinkiläinen Wartti Basket, vantaalainen Rekolan Urheilijat ja Espoo Basket Team.

Pälkäneläiset kohtasivat avausottelussaan Espoo Basket Teamin. Luja-Lukko oli selvästi isompi joukkue ja myös pelinopeudessa vastustajaansa edellä. Pälkäneläiset pystyivät säätelemään ottelun tempoa ja hallitsemaan kenttätapahtumia.

– Oli hienoa huomata, että treenisalilla vietetty aika näkyy peleissä, Kimmo Ketola kehuu avausottelunsa 56–36 voittaneita pälkäneläispelureita.

Julius Jatuli

Ottelun tsempparina palkittiin kahdeksan pistettä pussittanut Ilmari Siiro. Pisteiden makuun pääsivät myös Iiro Asikainen (19), Alex Ingman (14), Roope Taipale (7), Jesse Malinen (4), Eetu Rautanen (2) ja Julius Jatuli (2).

Perustaitoon kannattaa panostaa

Hotelliyön jälkeen turnaus jatkui varhaisella aamuottelulla, jossa vastaan asettui ikäluokan kärkijoukkueisiin lukeutuva Wartti Basket. Helsinkiläiset esittivät alusta alkaen parasta osaamistaan. Luja-Lukko heitti 15 minuutin jaksolla kahdeksan pistettä, joista kuusi kertyi vapariviivalta – eli pelitilannekoreja varttiin mahtui ainoastaan yksi.

Toisella jaksolla Pälkäne paransi hyökkäyspään toimintaa, mutta vastaavasti puolustuksessa tuli mustia hetkiä, ja Wartti Basket vei ottelun lukemin 64–24.

– Tämän oppitunnin jälkeen on selvää, että jatkossakin harjoittelussa keskitytään ennen kaikkea perustaitoon, Kimmo Ketola sanoo.

Ottelun tsempparina palkittiin Iiro Asikainen. Ilmari Siiro heitti 9 pistettä, Alex Ingman 7, Jesse Malinen 5, Iiro Asikainen 2 ja Heikki Kivistö 1 pisteen.

Roope Taipale

Lohkon päätöspelissä kohdattiin Rekolan Urheilijat. Molemmat joukkueet olivat voittaneet Espoon, joten voittajalle oli tiedossa paikka kahdeksan parhaan joukossa. Hävinnyt pelaisi sijoista 9–12.

Ottelun alku osoitti varsin nopeasti, ettei pelaajien huoleksi jätetty keskittyminen ollut onnistunut. Rekola siirtyi hetkessä reilun kymmenen pisteen johtoon ja onnistui kasvattamaan eroa läpi ottelun. 28–61 tappio tiesi sitä, ettei Luja-Lukolla ollut asiaa kahdeksan kovimman joukkueen sijoituspeleihin.

Joukkueen tsempparina palkittiin kuusi pistettä heittänyt Alex Ingman, joka kapteeni Ilmari Siiron (11 pistettä) lisäksi onnistui parantamaan pelin aikana suoritustansa. Kaksikon lisäksi pisteitä heittivät Eetu Rautanen (4), Heikki Kivistö (4) ja Jesse Malinen (3). Pälkäneläispelaajat onnistuivat hyvin vapareissaan: 12 heitosta 9 upposi sisään.

Sijoituspeleistä irtosi voitot

Raskaan toisen turnauspäivän päätteeksi pelattiin sijoitusottelu keravalaista Kori-80:a vastaan. Luja-Lukko panosti puolen kentän puolustamiseen ja yksinkertaiseen hyökkäämiseen. Konsepti toimi alun kangertelun jälkeen hyvin.

Alex Ingman

Vaikka pälkäneläiset olivat tauolla kolme pistettä tappiolla, kenttätapahtumissa ei oltu alakynnessä. Toisella jaksolla hyvä peli palkittiin. Pelaajat nostivat hieman suoritustasoaan ja eroa alkoi syntyä. Hyvällä puolustamisella syntyi hyviä siirtymähyökkäyksiä, joista upposi koreja. Kymmenestä vapaaheitostakin onnistui kuusi.

Ottelun tsempparina palkittiin puolustuksen johtohahmoihin kuulunut Eetu Rautanen. Pistekuninkaita olivat Ilmari Siiro (15), Alex Ingman 14 ja Iiro Asikainen (11). Jesse Malinen heitti 6 pistettä.

Päätöspäivä sunnuntain ohjelmassa oli vain yksi ottelu sijoista 9–10 ja vastassa tuttuakin tutumpi Rahola. Tässä ottelussa teemana oli perusasiat kunniaan.

Luja-Lukko lähti otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, olihan Rahola kaatunut edellisturnauksessakin. Eroa oli silloin vain kaksi pistettä, joten näyttämisen haluja oli varmasti puolin ja toisin.

Ottelun alku eteni tasaisesti, mutta sitten Luja-Lukon onnistunut puolustus ja hyvä heittopeli alkoivat tuottaa tulosta. Puoliajalla Pälkäne johti yhdeksällä pisteellä.

Luja-Lukko piti yllä hyvää vaihtorytmiä ja juoksutti koko ajan tuoreita jalkoja kentälle. Lopulta päätösottelu kääntyi pälkäneläisille selvin lukemin 50-29.

Roope Taipale rokotti vastustajaa kolmella kolmosella ja Ilmari Siirokin onnistui kertaalleen kaaren takaa, joten heittovoimaa alkaa löytyä monipuolisesti sekä korin alta että kauempaa. Tsempparina palkittiin Jesse Malinen. Pisteitä kirjattiin Iiro Asikaiselle 15, Roope Taipaleelle ja Ilmari Siirolle 9, Alex Ingmanille 8, Jesse Maliselle 6, Heikki Kivistölle 2 ja Julius Jatulille 1.

Luja-Lukon alkulohko osoittautui lopulta ennakkolaskelmiakin kovemmaksi. Wartti voitti kaikki ottelunsa ja eteni ikäluokan mestariksi. Rekola kärsi vain yhden tappion ja sijoittui viidenneksi.

Kovissa peleissä kasvaneet Pälkäneen C-pojat pelaavat vielä muutaman harjoitusottelun ennen sarjapelien alkua.