Arkipäivänä Jumalaa tapaamassa

– Minä synnyin ihmiseksi, olen siitä iloinen, lauloi Minna Pyysalo Kostian koulun salissa, ja monta luokallista alakoululaisia yhtyi säkeeseen.

Minna Pyysalon vauhti tempaisi yleisön heti mukaan.

Lapset seurasivat silmät pyöreinä tunnetun gospelmuusikkoparin esiintymistä, jossa musiikin lajit vaihtelivat bluesista tangoon ja säestäjänä toimineen Jussi Pyysalon päähineet karvalakista pyöräilykypärään. Vauhti vei yleisön siinä määrin mukanaan, että käsiä nousi tiheäksi viidakoksi aina kun Minna Pyysalo heitti jonkin kysymyksen laulujen lomaan.

Minna ja Jussi Pyysalon kaikille Pälkäneen alakoululaisille viime viikolla järjestetyt koulukonsertit olivat tavallaan alkusoitto monille tulossa oleville aikuisten tai koko perheen hengellisille konserteille ja seurakuntatapahtumille, joilla on sama tarkoitus – kertoa Jumalan kohtaamisesta tavallisessa elämässä ja tavallisten asioiden keskellä.

Lasten konsertissa laulu vei läpi vuodenaikojen, eksoottisten seikkailujen ja Nooan arkin eläinmaailman siihen totuuteen, että on hyvä olla pieni koululainen ja juuri se mikä on.

Niinpä koululaisten konsertti päätettiin yksiin elämän tärkeimpiin lauluihin, Anna anteeksi- ja Kiitoslauluihin.

 

Kohtaamisia kaikkien kanssa

Verryttely sopi lauluhetken alkajaisiksi lapsille ja aikuisille.

Kaiken keskellä Jumala on Kansan Raamattuseuran ja seurakuntien yhdessä järjestämä tapahtumakokonaisuus, jonka tarkoitus on puhutella kaikkia: lapsia, työssäkäyviä, vanhuksia, iloitsevia, surevia, perheitä ja yksinäisiä.

– Haluamme tulla keskelle elämää kohtaamaan ihmisiä sellaisina, kuin he ovat arkipäivässään, huolineen ja tavallisine asioineen, Minna Pyysalo kertoo.

Hän ja hänen puolisonsa Jussi Pyysalo kiertävät mukana Länsi-Suomen tapahtumissa Kansan Raamattuseuran edustajina. Kansan Raamattuseura on evankelioimistyön palvelujärjestö, joka toimii luterilaisen kirkon piirissä.

Pälkäneellä seurakuntatapahtumat alkavat perjantaina 13.9. Pälkäneen seurakuntatalossa iltatilaisuudella, jonka nimi on Epätoivon keskellä Jumala. Lauantaina 14.9. on Pälkäneen kirkossa konsertti Ilon keskellä Jumala, jossa esiintyvät Pälkäneen ja Luopioisten kirkkokuorot, Johanna ja Annamaria Lemmetyinen, Caritas ja Pyysalot.

Sunnuntain messu Pälkäneen kirkossa kantaa koko tapahtuman nimeä: Kaiken keskellä Jumala. Luopioisten kirkossa järjestetään samana iltana iltamessu otsikolla Kaikesta huolimatta Jumala.

Tapahtumaketjun päättää Pälkäneen seurakuntatalossa järjestettävä parisuhdeilta, jonka teemana kiire ja työ parisuhteen kuormittajina. Parisuhdeillassa ovat mukana Anu ja Jukka Mattsson sekä Sari ja Janne Vesto. Parisuhdeiltaan on järjestetty lastenhoito.

Yleisötapahtumien lisäksi seurakunta tarjoaa nokipannukahvia paikoissa, joissa seurakunnan työntekijöitä ei joka päivä tapaa; esimerkiksi kauppojen edustoilla keskellä työtä ja kiirettä. Kahville ja keskustelemaan voi poiketa kesken jokapäiväisten asioiden hoitamisen.

 

 Kaiken keskellä Jumala Kostian koululla: