Luontokeskus järjestää valokuvakilpailun

Kulttuuriyhdistys Mikkolan Navetta ry järjestää valokuvakilpailun ja -näyttelyn Kukkian seudun, Laipan ja Kurkisuon alueiden luonto- ja maisemakuvista.

Mikkolan Navetan luontokuvakilpailussa etsitään kuvia Laipasta, Kukkialta ja Kelkankylässä Padasjoen rajalla sijaitsevalta Kurkisuolta.

Valokuvakilpailu ja -näyttely ovat osa Mikkolan Navetan luontokeskuksen suunnitteluhanketta. Tavoitteena on löytää paitsi hienoja valokuvia, myös tavoittaa innokkaita ja taitavia paikallisia harrastajavalokuvaajia. Kilpailuun osallistuvia kuvia voidaan myöhemmin käyttää luontokeskuksen tiedotuksessa ja näyttelyissä.

Kilpailuaika on 1.11.–31.12.2013. Kilpailun kuvista kootaan näyttely Mikkolan Navetalle helmi–maaliskuun ajaksi. Näyttelyyn valitaan kilpailun parhaat kuvat sekä pelkästään näyttelyssä käytettäviksi tarjottuja kuvia.

Kilpailun tuomaristona ja näyttelykuvien valitsijana toimii raati, jonka asiantuntijajäseniä ovat Valokuvakeskus Nykyajan toiminnanjohtaja Irma Puttonen, kuvataiteilija Marjut Heiniö, biologi Outi Nummi ja Sydän-Hämeen Lehden päätoimittaja Tommi Liljedahl sekä metsä- ja luontoaiheista lehteen kirjoittava Jarmo Salonen.

 

Maisema-, kulttuuri- ja eliöstökuvia

Kilpailussa on kolme sarjaa: maisema-, kulttuuri- ja eliöstösarjat. Lisäksi palkitaan kolme parasta alle 12-vuotiaan ottamaa kuvaa sekä kolme parasta 12-18-vuotiaan kuvaa.

Eliöstösarjaan kuuluvat kuvat kasveista, eläimistä ja sienistä. Kulttuurisarjaan voi osallistua esimerkiksi kalastusta, retkeilyä ja maaseutuelinkeinoja esittelevillä kuvilla.

Yksi valokuvaaja voi osallistua kilpailuun enintään viidellä valokuvalla. Kuvia toivotaan eri vuodenajoista.

Kilpailusarjojen voittajat palkitaan. Palkintona on muun muassa Sydän-Hämeen Lehden vuosikerta.

Laipasta löytyy lumoavia kuvauskohteita. Toiveena on, että kuvia saataisiin eri vuodenajoilta.

Luontoaiheiset kuvat voi toimittaa osoitteeseen navetan.postituslista@gmail.com jpg-tiedostoina. Viestiin tulee liittää kuvaajan nimi ja yhteystiedot sekä tiedot kuvan ottopaikasta ja -ajasta. Lasten ja nuorten kuvien yhteydessä tulee ilmoittaa myös kuvaajan ikä.

Kilpailuun toivotaan myös vanhoja kuvia. Nekin tulee skannata jpg-muotoon. Skannaus onnistuu esimerkiksi Sydän-Hämeen Lehden toimituksessa Pälkäneellä.

Lisätietoja valokuvakilpailusta ja -näyttelystä saa Outi Nummelta numerosta 050 304 8127 ja osoitteesta outi.nummi@welho.com.