Kurpitsajuhlaa seuraa härkäviikko

Yhden ottelun viikkovauhtiin verrattuna kaksi peliä viikossa voisi kuulostaa tiukalta mutta sinänsä mahdolliselta rypistykseltä. Kolmen ottelun viikkoa voisi jo sanoa otteluruuhkaksi, mutta LP Kangasalan kiikarissa on kuitenkin pelata pyhäinmiestenpäivän jälkeisellä viikolla peräti neljä peliä.

Kaksi otteluista on liigapelejä: maanantaina vastassa on OrPo ja keskiviikkona Eura. Viikonloppuna pelataan Pitkäjärvellä Suomen cupin pelejä; jos LP voittaa lauantaina Wo-Vo:n, raivaa se tiensä sunnuntain välierään. Finaali pelataan tammikuun alussa.

Valmentaja Tuomas Alatalon mukaan cupissa halutaan menestyä, eikä ihme: kangasalalaisilla on cup-mestaruus puolustettavanaan. Otteluruuhka kuormittaa kuitenkin pelaajia melkoisesti.

– Levon ja rasituksen suhde on tärkeässä asemassa. Voi olla, että keskiviikkoisessa Eura-pelissä peliaikaa saavat erityisesti ne, jotka eivät ole vielä niin paljon pelanneet, Alatalo miettii.

Toisaalta neljän pelin viikko on hyvä mittari ja valmistautumistesti joukkueen iskukyvylle, sillä Challenge Cupin myötä LP:tä odottaa marraskuun lopussa kaksi liigaottelua ja yksi kansainvälinen peli viidessä päivässä.

Passari Maria Tuominen on muiden LP:n pelureiden tavoin melkoisessa ottelusumassa tällä viikolla. Cupin myötä ottelumäärä saattaa nousta neljään, mutta ainakin kolme peliä on joka tapauksessa luvassa.

 

HPK:lta täydet pisteet

Epäilijöitään LP näpäytti edellisessä ottelussaan HPK:ta vastaan. Kangasalalaisjoukkue otti Kuortane-voiton jatkoksi toisen peräkkäisen kolmen pisteen saaliin lukemin 3–1 (25–18, 25–20, 25–27,  25–18).

Ottelu pysyi kotijoukkueen hallinnassa varsin kivuttoman oloisesti. Kolmannessa erässä nuori joukkue sai muistutuksen erien loppujen vaatimasta kovuudesta, kun HPK nousi viime metreillä turhan kaukaa ohi ja erävoittoon. Neljännessä erässä LP sai orastavasta paineesta huolimatta kuitenkin rivinsä järjestykseen.

– Peli oli ajoittain mallikasta, mutta notkahduksia tulee pelin sisällä edelleen. Virheiden jälkeen pelaaminen menee varovaiseksi. Muutenkin harjoituspeleihin verrattuna peleihin tuntuu tulevan pikku puristus lisää, mutta yritetään kanavoida se positiiviseksi energiaksi.

Voitto tasapainotti mukavasti LP:n voitto- ja tappiosarakkeita sarjataulukossa, varsinkin kun HPK:n voi laskea yhdeksi kangasalalaisten päävastustajaksi mitalikamppailussa. Alatalon mukaan joukkueessa ei kuitenkaan ole tuijoteltu pistemääriä tai sijoituksia, vaikka neljästä ensimmäisestä kamppailusta saldona oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

– Koitamme ladata itsemme peli kerrallaan, ja yhdeksän pistettä näistä viidestä ottelusta on hyvä suoritus.  Pelillisestikin olemme hyvässä aikataulussa. Joukkueen henki on edelleen hyvä, ja siihen olen tosi tyytyväinen.

HPK ei päässyt Pitkäjärvelle parhaalla kokoonpanollaan, mutta se ei Alataloa häirinnyt.

– Meiltä oli Roosa Laakkonen sivussa kuumeen vuoksi. Nämä olivat hyvät kolme pistettä, ja helmikuussa kukaan ei enää muista, miten ne pisteet tulivat.