Ryhdy oman kotisi sisustussuunnittelijaksi

Sisustussuunnittelukurssilla tarvitaan vain muutamia opiskeluvälineitä.

Valkeakoski-opiston Sisustussuunnittelun alkeet -kurssi alkaa Pälkäneen yhteiskoululla maanantaina 13. tammikuuta ja jatkuu koko kevätlukukauden ajan.

Sama kurssi on houkutellut paljon osanottajia syksyn aikana sekä Valkeakoskella että Kangasalla. Ohjaajana toimii valkeakoskelainen sisustussuunnittelija Kaisa Kaihola, joka työskentelee vakituisesti huonekaluliikkeessä sisustussuunnittelijana ja myyjänä. Hän on myös suorittanut erikoismaalarin opinnot, ja viime syksynä hän aloitti Valkeakoski-opiston tuntiopettajana.

Sisustussuunnittelun alkeet -kurssille voi ilmoittautua netin kautta tai puhelimitse opiston toimistoon 12.1.2014 asti. Kurssilaisilta ei edellytetä alan tuntemusta entuudestaan tai mitään erityistaitoja. Mukaan tarvitaan mittasuhdeviivain, kyniä, sekä kansio kurssilla jaettavaa materiaalia varten.

Jotain totutusta poikkeavaa

Sisustuskurssilla harjoitellaan värien ja muotojen yhdistämistä.

Kaisa Kaihola muistuttaa, että kurssin nimeä ei pidä säikähtää.

– Joku voisi luulla, että kurssilla tarjotaan ammatillista koulutusta, mutta sitä se ei ole. Tämä kurssi on tarkoitettu nimenomaan muille kuin ammattilaisille: kaikille sisustuksesta kiinnostuneille ja omaan kotiinsa uusia sisustusratkaisuja suunnitteleville, hän selittää.

Kurssilla opetellaan tekemään pohjapiirustus, tutustutaan värien käyttöön ja valaistukseen sekä huonekalujen ja taulujen asetteluun.

Tarkoituksena on, että jokainen opiskelija laatii suunnitelman omasta kodistaan, joko sitä sitten aletaan toteuttaa heti tai sitten se jää unelmaksi tulevaisuutta varten. Suunnitelmassa käydään läpi kaikki kohdat ja mietitään sisustusratkaisuja erilaisista näkökulmista.

– Kannustan mielelläni opiskelijoita tekemään jotain totutusta poikkeavaa, ja toivon, että kurssi opastaa katsomaan kotia uusin silmin, Kaisa Kaihola sanoo.

Hän kertoo, että monet aikaisemmista kurssilaisista ovat innostuneet aivan kuin uuteen maailmaan. Yhdessä lukukaudessa ei tietenkään ehditä käydä läpi kaikkea mahdollista, mutta tärkeää on saada innostavia vinkkejä ja oppia hahmottamaan kodin tiloja kokonaisuuksina.

– Koko alaa ajatellen tämä on pintaraapaisu, mutta monet kurssilaiset ovat silti löytäneet aivan uuden näkökulman kotiinsa. Tärkeä havainto on, että pienillä asioilla, kuten huonekalujen paikkojen vaihdoksilla, voi tehdä merkittäviä muutoksia sisutuksen kokonaisilmeeseen, Kaihola toteaa.