Maksimitulos minimimiehityksellä

– Tärkeintä oli voitto, summasi Pälkäneen Luja-Lukon lentopallojoukkueen valmentaja Petri Hildén omiensa esityksiä vastoin tunnettua sananlaskua.

Luolajan Kajastus kaatui pälkäneläisten vierailun päätteeksi kolmen pisteen arvoisesti erin 0–3 (23–25, 17–25, 22–25). Lukuisten poissaolojen vuoksi Luja-Lukko joutui lähtemään peliin ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman vaihtomiehiä. Nuori Topias Koukkula, keskimieheksi siirretty Tauno Järvemets ja kovaa lyövät Pasi Heinonen ja Krister Hentilä kantoivat hyvin vastuuta passari Tambet Kruusimaan ja vanhaa seuraansa vastaan pelanneen Reko Käenniemen rinnalla. Kuusikon väkevän pelin ansiosta ottelulle saatiin laitettua piste suoraan kolmessa erässä; vaihtopelaajien puute olisi varmasti alkanut näkyä väsymyksenä otteissa, jos ottelu olisi edennyt neljään tai viiteen erään.

Pälkäneläisten pelin kulmakivenä oli muutaman pelin tauon jälkeen tositoimiin palanneen Heinosen ja Hentilän tehokas lyöntipeli. Torjunnassa ja vastaanotossa Luja-Lukolla oli ajoittain pieniä vaikeuksia, mutta lopulta joukkue selviytyi näillä osa-alueilla juuri ratkaisevasti paremmin kuin Kajastus.

Syöttöpeli oli sen sijaan molemmilla joukkueilla yhtä heikkoa. Luja-Lukko teki kolmeen erään parikymmentä syöttövirhettä.

– Ei niitä saisi tulla noin paljon, ei vaikka vastustajakin tekisi virheitä, valmentaja Hildén tuskaili pelin jälkeen.

Etenkin verkkoon jääneet syötöt kävivät luotsin hermojen päälle.

Topias Koukkulalle lienee luvassa roolia jatkossakin. Joukkueen runkomiehistä osa on eri syistä sivussa seuraavissa peleissä.

 

Kestääkö kotitaika?

Luja-Lukko jatkaa kauttaan perjantaina vuoden ensimmäisellä kotiottelullaan, kun yhteiskoululle saapuu sarjan keskikastissa majaileva Aitolahden Riento.

Aitolahtea vastaan Hildén odottaa omiltaan ryhtiliikettä erityisesti syöttöpeliin. Myös henkisellä puolella ratkaistaan paljon – viimeksi Luja-Lukko sai hyvällä taktiikalla ja sen onnistuneella toteutuksella vietyä parhaan terän Riennon ratkaisijoiden pelistä.

Vastassa on pitkä, nuori ja ennakkoluuloton joukkue, joka pani toden teolla kapuloita pälkäneläisten rattaisiin edellisessä kohtaamisessa.

– Pelasimme silloin erittäin hyvän pelin, yhden kauden parhaistamme. Samaan pitäisi päästä nyt. Kotikentällä pelataan aina voitosta, niin nytkin, Hildén ennakoi.

Tähän mennessä Luja-Lukko on pelannut kotonaan voitoista hyvinkin onnistuneesti: joukkue on voittanut kaikki kotipelinsä.

 

 

Nuori Topias Koukkula (vasemmalla) selvisi kunnialla ensimmäisestä täydestä ottelustaan Luja-Lukon paidassa. Krister Hentilänkään panoksessa ei ollut valittamista – kaksikko tuki hyvin Pasi Heinosta hyökkäspelissä.