Pälkäneen lukio itsestäänselvyytenä

Veeti Liljedahl

Haastattelimme Pälkäneen lukion kolmannen vuosikurssin opiskelijaa, Veeti Liljedahlia hänen suhtautumisestaan lukiomaailmaan.

Veeti kertoi päättäneensä yläkoulussa valita lukion ammattiopiston sijaan. Päätös ei ollut vaikea, koska hän ei tiennyt ollenkaan, mitä tekisi yläkoulun jälkeen, eikä mikään ammattiopiston linja kiinnostanut.

Odotuksia lukion suhteen Veetille ei ollut kehkeytynyt lainkaan, koska hän tiesi rakennuksen ja opettajien olevan samat kuin yläkoulussa.

Opiskelu lukiossa on ollut vaikeampaa peruskouluun verrattuna, ja sitä Veeti kommentoikin näin:

– Esimerkiksi matikka on ollut välillä ihan hirveän työlästä.

Veeti päätti valita juuri Pälkäneen lukion, koska hän ei olisi jaksanut lähteä mihinkään muualle. Lukiolaisen kouluarjesta Veeti kertoi seuraavaa:

– Tullaan ihan normaaliin aikaan kouluun, tai riippuu vähän, että minkälainen kurssi tai jakso sulla on. Tunneilla on vähän hiljaisempaa kuin yläkoulussa.

Päätös lukion valitsemisesta ei ole kaduttanut häntä ollenkaan, ja parasta tähän mennessä ovat olleet uudet kaverit, joita on tullut Kangasalta Pälkäneelle. Lukion jälkeen Veeti aikoo käydä ensin armeijan ja hakeutua sen jälkeen ammattikorkeakoulun.

 

Haastattelijat: Emilia Naapila ja Jenna Harila, Pälkäneen yhteiskoulun 9. A