Kyytiläiset mukana potkurivormulassa

Annika Soukkio Lukan selässä. Ohjastajina Maria Järvinen (edessä) ja Sara Hanki.

Mikkolan Navetan talvikirmauksessa ajettavat potkukelkkavormulat on ollut tapana käydä viestikisana monihenkisin joukkuein. Tänä vuonna tähän käytäntöön tuli poikkeus, kun viesti kutistui yhden osuuden suoritukseksi Pytingin edustalla levittäytyvän puistikon ympäri.

Vormulakisaan osallistui kaksi parivaljakkoa. Tehtäväjako näillä kaksikoilla oli selvä: toinen potki vauhtia ja toinen nautti vauhdin hurmasta kelkan kyydissä istuen.

– Koskaan ennen ei ole näin tehty. On ihan historiallista, kisan juontanut Seppo Kääriäinen mainitsi.

Potkukelkkavormulasta tuli suvun sisäinen paremmuustaistelu. Siinä kun sisarukset Roosa ja Ronja Haili kisasivat vastaan kaksikkoa, jonka muodostivat heidän veljensä Roni Haili ja serkkunsa Meri Haili.

Tasaisessa kisassa ensimmäisinä maalilinjan ylittivät kelkkaa lykännyt Roni ja kyydissä istunut Meri.

 

Yön lumi auttoi

Lauantainen vormulakisa käytiin tyystin erilaisessa kelissä aiempiin talvisiin ja lumisiin vuosiin verrattuna. Edellisenä yönä satanut kevyt lumikerros auttoi juuri sen verran, etteivät kelkat pahemmin töksähdelleet paljaaseen maahan.

Koko talvikirmaus oli tänä vuonna ensimmäisen kerran keskitetty täysin Pytingin edustalle. Napakelkan huimasta vauhdista samoin kuin nuotiotulesta nautittiin nyt puistossa Navetan pihapiirin sijasta.

Sappeen ratsutallista lainassa ollutta islanninhevonen Lukaa työllistivät hevoskyydistä innostuneet pikkulapset.

– Luka nauttii, kun saa olla liikkeellä, hevosta taluttanut Maria Järvinen vahvisti.

Navettakin oli kirmauksen aikana avoinna. Siellä pääsi nauttimaan näyttelyistä ja vaikkapa laittamaan jalalla koreasti gramofoni-musiikin tahdissa.