Vaivainen Luja-Lukko petrasi pisteille

Harvoin valmentaja vaikuttaa tyytyväiseltä tappion jälkeen, mutta Pirkkalan Virille viime kierroksella kärsityn tappion jälkeen Pälkäneen Luja-Lukon luotsi Petri Hildén oli tyynen oloinen.

Lentopallon kolmossarjan ratkaisuhetkiä pelaavalle Luja-Lukolle kirjattiin Pirkkalassa tappio harmillisin – joskin loppuhetkillä selvähköin – numeroin 3–2 (25–27, 18–25, 25–19, 25–16, 15–8). Vaikka lopputuloksena oli edellisottelun tapaan tappio viiden erän väännön jälkeen, oli joukkueen ilme Virin vieraana kuitenkin kirkkaampi kuin viikkoa aiemmin Lempäälän Kisaa vastaan.

Erityisesti syöttöpeli, joka LeKi-ottelussa jäi ala-arvoiseksi, oli nyt monta pykälää tarkempaa vaikkakin vielä kaukana virheettömästä. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun joukkueelta loppui pelin edetessä puhti pelaajakadon myötä. Sivussa olivat aiempien poissaolijoiden lisäksi niin Reko Käenniemi kuin Rain Annustekin, ja Krister Hentilä poti selkäänsä.

Kaksi erää ei riitä

Luja-Lukko otti henkisen

Pasi Heinonen (numero 16) piti Luja-Lukon voittotaistossa niin pitkään kuin jaksoi Pirkkalan Viriä vastaan.

yliotteen Viristä nousemalla 22–18-tilanteesta erävoittoon, ja avauserä päätettiin vieläpä Joni Sokan ässäsyötöllä. Pälkäneläiset olivatkin toisessa erässä tukevasti kuskin paikalla, ja kun syöttöpeli toimi ja omalla kenttäpuoliskolla pallot nousivat komeasti, näytti Luja-Lukko puskevan itsensä vaikeista lähtökohdista voittoon.

Kolmanteen erään Viri lähti kuitenkin väkevästi vailla tappiomielialaa.

– Olimmeko sitten vähän liian tyytyväisiä siihen toiseen erään, valmentaja Hildén puntaroi.

Joka tapauksessa pelaajavaihdot toivat uuden piristysruiskeen Virin peliin, Luja-Lukon ote alkoi herpaantua vastaanoton murenemisen kanssa ja hurjalla teholla kahdessa ensimmäisessä erässä pisteitä takonut Pasi Heinonen alkoi väsyä. Muista ei nyt ollut vastaavalla tavalla kannattelemaan joukkuetta, eikä pälkäneläisillä ollut tarvittavaan vaihtoruletin pyörittämiseen minkäänlaisia eväitä.

Pälkäneläiset tekivät, minkä pystyivät, mutta vähä kerrallaan vastustaja pääsi niskan päälle. Hyvää pateripeliä läpi ottelun pelannut Viri nousi lopulta sillasta aina voittoon asti.

– Pisteeseen pitää olla tyytyväinen lähtökohdat huomioiden, mutta toki toisaalta harmittaa, että uskallus ja voimat loppuivat kesken, Hildén summaa.

OrPo tulee perjantaina

Perjantaina Luja-Lukko on kovan paikan edessä. Yhteiskoululle saapuu vieraaksi Oriveden Ponnistus, joka on marssinut lähes voitosta voittoon heti kauden avauksesta lähtien. Voitolla vierailija varmistaisi sarjanousun kakkossarjaan, joten panosta varmasti riittää.

Joukkueen johtotähtinä tuikkivat Teppo Heikkilä ja Markku Puputti ovat hetkeen kovimmat lentopallonimet, joita Pälkäneen yhteiskoululla on nähty.

Puputti on pelannut liigassa liki viisitoista vuotta ja edustanut puolta tusinaa liigaseuraa. Hänen monivuotinen aisaparinsa Heikkilä, joka tunnetaan poikkeuksellisen kovasta aloitussyötöstään, on paitsi pokannut mitaleja kotimaan liigassa ja cupissa myös pelannut useaan otteeseen Suomen maajoukkueessa.

Kaksikon lisäksi OrPo:n riveissä on pelannut LP Kangasalan valmentaja Tuomas Alatalo, mutta pehmeäkätisen passarin mukanaolo ei ole varmaa LP:n pelatessa omia välieräpelejään viikonloppuna.

– Aloitussyöttö pitäisi saada pysymään hyvänä. Orivedellä, jossa hävisimme pitkillä jatkopalloilla kaksi viimeistä, erää keskinäinen peli oli hieno. Jos pääsemme samalle tasolle kuin silloin, voitto on otettavissa, Luja-Lukon valmentaja Hildén ennakoi.

Sarjakärjen kaatamiseen tarvitaan kuitenkin kaikki mahdollinen tuki myös katsomosta.