Kaksi ilman kolmatta

Joka toinen erä vierasjoukkueelle, joka toinen erä kotijoukkueelle. Pälkäneläisittäin oli harmillista, että vierasjoukkue OrPo aloitti ja ehti näin ollen saada ensimmäisenä kolme voittoerää tililleen, mikä merkitsi myös otteluvoittoa. Pälkäneen Luja-Lukko taipui kotonaan erin 2–3 (23–25, 25–18, 19–25, 25–16, 9–15), ja hankkimansa pisteiden turvin OrPo varmisti sarjan ykkössijansa ja nousun kakkossarjaan.

Luja-Lukolle piste oli arvokas sijoitustaistelussa; tasaisessa sarjassa kakkospaikkaa metsästävä pälkäneläisjoukkue saattaa jäädä vielä viidenneksi. Asemia kohentavat lisäpisteet olisivat olleet kovaa Orivettäkin vastaan otettavissa, mutta kauden aikana Luja-Lukkoa piinannut otteiden ailahtelevuus kiusasi jälleen pelaajia. Osin sen voi laittaa pelaamattomuuden piikkiin, koska joukkue ei ole päässyt harjoittelemaan yhteiskoululla ylioppilaskokeiden alettua – mutta vain osittain. 24 syöttövirhettä viiteen erään omassa tutussa kotisalissa on huono suoritus, varsinkin kun kahdessa voittoerässä syöttöpeli luisti suuremmitta ongelmitta.

Reko Käenniemi palasi omaehtoiselta harjoitusleiriltä mainiossa kunnossa ja oli Luja-Lukon ykköspelaaja Oriveden Ponnistusta vastaan.

Tunnustelevan alun jälkeen ensimmäisen erän lopulla Luja-Lukko terävöitti otettaan, ja toisessa erässä nähtiin tasokkainta lentopalloa Pälkäneellä kenties jopa muutamaan vuoteen. Kolmannessa erässä kotijoukkue alkoi kuitenkin hermoilla ja pallot jäivät yhä useammin verkkoon. Neljänteen pälkäneläiset löysivät uuden ilmeen, ja kaikki perusasiat toimivat mainiosti. Sekä Luja-Lukko että OrPo puolustivat hyvin, mikä antoi ilonaihetta pitkien pallorallien ystäville.

Hyvän ryhdistäytymisen jälkeen oli sääli, että yritys olla valmiina heti ensimmäisistä palloista lähtien viidennessä erässä ei onnistunut. OrPo karkasi 1-5-johtoon ennen kuin pälkäneläiset saivat taas pelin juonesta kiinni.

Pälkäneläiset pääsivät haastamaan vieraansa Joni Veripäätä lukuun ottamatta ykkösmiehistönsä voimin. Reko Käenniemi oli Luja-Lukon – ellei koko kentänkin – ykköshahmo: hänen torjuntapelinsä oli loistavaa, syötöt pysyivät ruudussa ja hyökkäyspelikin sujui tehokkaasti.

Valmentaja Petri Hildénille jäi hieman hampaankoloon paitsi omiensa vuoristoratamaisesta esityksestä myös tuomaritoiminnasta. Medialle hän ei lähtenyt tuomarityöskentelyä sen kummemmin avaamaan, vaan pyrki suuntaamaan joukkueen keskittymistä seuraavaan peliin Ylöjärvelle.

Luja-Lukko pyrkii ylöjärveläisten kustannuksella hakemaan viimeisiä säätöjä ja kaivattua tasaisuutta peliinsä ennen kotona pelattavaa huippuottelua Porin Lentistä vastaan. Taustajärjestelyt porilaisten vastaanottamiseksi näyttävästi ovat kaikessa hiljaisuudessa jo pitkällä: sambaajat ja ottelukuuluttaja ovat jo tilattuina. Valmennusjohdolla riittääkin tekemistä, jotta pälkäneläispelaajien takin napit pysyvät kiinni Ylöjärven-reissulla.