Tulihan se sieltä

Kauden avauksen jälkeen kuusi seuraavaa viisieräistä päättyi tappioon, mutta nyt lykästi. Pälkäneen Luja-Lukko väänsi voiton pitkän kaavan mukaan kaatamalla Ylöjärvellä Yle-75:n erin 2–3 (22–25, 26–28, 25–15, 25–19, 13–15).

Suoritus kovan kotijoukkueen vieraana oli hyvä ottaen huomioon, ettei pälkäneläisillä ollut matkassa yhtään vaihtomiestä. Ongelma oli etukäteen tiedossa, ja siihen haettiin ratkaisua jo edellispäivänä pitkän taktiikkapalaverin avulla. Suunnitelmia muutettiin vastaanoton vankistamiseksi, ja tämä toimi erittäin hyvin kahden ensimmäisen erän ajan. Toisessa erässä pälkäneläiset nousivat komeasti erävoittoon toivottoman tuntuisesta 24–21-tilanteesta. Läpi koko ottelun Luja-Lukon syöttöpeli toimi – tällä kertaa – oikein hyvin.

Toisen erän jälkeen Yle-75 pystyi kuitenkin riskitilanteessa vielä koventamaan syöttöjään, mikä tuotti vaikeuksia Luja-Lukolle, vaikka joukkue aloittikin hyvin sekä kolmannen että neljännen erän.

Viidenteen erään Luja-Lukko lähti aiempien tappiollisten viisieräisten painaessa takaraivoa vailla paineita, mutta rentous toi palkintona erä- ja samalla otteluvoiton. Samanlaista rentoa voitontahtoa tarvitaan kauden viimeisissä peleissä, sillä pälkäneläisillä on vielä kaikki mahdollisuudet jopa kakkossijaan asti. Se edellyttää kuitenkin vastustajien kaatamista ilman pistemenetyksiä.