Oma tupa ja sammalseinät

Sammalmökki muotoillaan pienisilmäisestä katiskaverkosta; loput ainekset voi kerätä suoraan luonnosta, kun muistaa noudattaa keräysohjetta.

Valkeakoski-opisto tarjoaa vielä kevään lopuksi houkutusta sormille ja mielikuvitukselle. Luopioisiin on tulossa sammalmökkikurssi, jonka ohjaajana toimii Marketta Järvinen.

Mökinrakentamiskurssi pidetään Mikkolan Navetalla Yhdistysnurkassa 28. ja 29.4. klo 17–21, ja sinne ilmoittaudutaan 14.4. mennessä Valkeakoski-opiston nettisivuilla tai Pälkäneen osaston toimistoon.

Sammalmökki on pieni, noin 20 kertaa 25 senttimetrin kokoinen koriste, joka voi somistaa yhtä hyvin sisä- ja ulkotiloja, sillä se säilyy huonelämmössä.

Marketta Järvinen muistuttaa, että sammalmökki on tupa varjon asukkaille, sillä auringonpaisteessa se kellastuu. Mökin saa sisältä valaistua sisäpuolelta led-tuikuilla, ja asukkaiksi sopii laittaa vaikkapa tonttuja tai pieniä eläimiä. Yksi mökki kestää hyvinkin pari vuotta, joten pihapiirin voi halutessaan laittaa elämään vuodenaikojen tai vuoden juhlapäivien mukaan.

Kesällä ulkona taas on aina se mahdollisuus, että joku elävä pikkuotus katsoo mökin sopivaksi pesäpaikaksi.

Pihapiirin jokainen suunnittelee mieleisekseen, joko luonnontilaiseksi tai hoidetuksi puutarhaksi. Myös pihapiirin ainekset kerätään luonnosta valmiiksi kurssia varten.

Mökit rakennetaan pienisilmäisestä katiskaverkosta ja sammalesta. Kurssille ilmoittautuneet saavat opettajalta tarkemman listan työtarpeista sekä luonnonainesten keräysohjeet.