Nyt harjassa, tammikuussa avajaiskunnossa

Kangasalan Pikkupelimannit saivat kunnian soittaa ensimmäisen konsertin Kangasala-talossa, ja vieläpä lähes täydelle salille. Nuoret viulunsoittajat selvisivät tiukasta tilanteesta hienosti, ja yleisö palkitsi viiden kappaleen kokonaisuuden raikuvin suosionosoituksin.

Pikkupelimannit avasivat Kangasala-talon konserttitarjonnan jo puoli vuotta ennen rakennuksen arvioitua valmistumista.

– Tämä talohan on juuri teitä varten, esiintyjinä ja tulevana yleisönä, huomautti rakennuksen harjannostajaistilaisuuden juontanut naapuripitäjän Aimo Kokkola.

Paikalla ollut yleisö oli nälkäistä, myös kulttuurin, mutta itse talo ei ymmärrettävästi ollut vielä täydessä edustuskunnossa.

– Voisihan tämä olla hyvin modernia näinkin, mutta lopputulos tulee vielä olemaan hyvin erinäköinen kuin miltä nyt näyttää, Hartela Oy:n toimitusjohtaja Hanna Kolehmainen myönsi.

Viimeistenkin akustiikkalevyjen on määrä olla paikallaan marraskuun puolivälin jälkeen, jolloin rakennus on valmistumassa. Avajaiset on tarkoitus järjestää tammikuussa 2015.

Rakennuttajan eli kunnan omistaman Kangasalan Torikeskus Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mika Ollila kävi puheenvuorossaan läpi kovissakin myrskyissä seilanneen hankkeen historiaa.

Mika Ollila.

– Lähimmät vuodet eivät ole olleet omiaan kannustamaan julkisten varojen käyttöä lakisääteisten palvelujen ulkopuolelle, hän arveli.

Ollilan mukaan vaatii eittämättä rohkeutta ja uskoa nähdä investoinnin muuttuvan taloudellisesta rasitteesta kuntalaisten monikymmenvuotiseksi ilon ja hyvinvoinnin kohteeksi. Jossakin määrin talo on poikinut hyötyjä jo nyt: kuntaan kertyneiden veroeurojen lisäksi on saatu tuettua rakennusalan työllisyystilannetta, minkä rakennusyhtiö Hartelan toimitusjohtajan Hanna Kolehmaisen lisäksi näki tärkeänä työntekijöiden puheenvuoron käyttänyt pääluottamusmies Sirpa Ek.