Siivoustalkoot: Pälkäneen yhteisiin siivoustalkoisiin osallistuvilta toivotaan tänä vuonna erityistä omatoimisuutta

Ympäristöviikko alkaa heti vapun jälkeen

Pälkäneen perinteikäs kevätsiivous käynnistyy heti kun vappu on vietetty, eli perjantaina 2.5. Ympäristöviikon organisoivat Pälkäne-Seura ja Pälkäneen kunta yhdessä, mutta tänä vuonna talkoolaisilta toivotaan entistä enemmän omatoimisuutta ja aktiivisuutta.

Pälkäne-Seuran ”ympäristöpäällikkö” Vesa Mellavuo ei voi sairausloman vuoksi osallistua varsinaiseen talkootapahtumaan, mutta hän luottaa siihen, että yhdistykset ja vapaasti muodostuneet siivousryhmät osaavat järjestää talkoot itsenäisesti pitkän kokemuksensa turvin.

Sitä paitsi kevät on tänä vuonna tullut lähes kuukauden etuajassa, ja lumeton kevättalvi on johtanut siihen, että siivous- ja haravointitalkoot on monissa paikoissa jo aloitettu.

 

Jätteiden kuljetus järjestyy

Kunta toimittaa Onkkaalaan kolme jätelavaa yleisiltä paikoilta kertyvää haravointi- ym. jätettä varten.

Kunnan toimittamat siirtolavat Pakanrantaan, Vanhan hautausmaan portille ja Nuijalle tuodaan perjantaina 2.5., ja ne ovat paikoillaan seuraavaan perjantaihin eli 9.5. asti. Siivoustalkoopäivä on useimmiten ollut vapun jälkeinen tiistai, joka tänä vuonna on 6.5., mutta jokainen ryhmä voi järjestää siivouksen sille sopivana ajankohtana.

Siivousryhmät saavat hakea Pälkäneen Rautiasta jätesäkkirullia kunnan laskuun. Ne on tarkoitettu maatumattomille roskille, joita puhdistetaan yleisiltä alueilta – ei siis kotitalous- eikä haravointijätteille.

Onkkaalan alueella säkit saa jättää tien varteen, mistä ne korjataan kunnan toimesta pois. Sivukylillä siivousryhmät huolehtivat itse jätesäkkien kuljetuksesta kuten aikaisempinakin vuosina.

Eväskassien jakoa ei tänä vuonna ole.

Kouluihin ollaan ympäristöpäivän järjestäjien taholta erikseen yhteydessä. Koulut voivat järjestää siivouksen sopivaksi katsomanaan päivänä ja hoitaa samat vastuualueet kuin ennenkin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?